Niet één, maar twee absolute toppers volgen Niels Destadsbader op als derde West-Vlaams Ambassadeur. De eer en de enorme erkenning gaat in dit bijzondere coronajaar 2020 naar artiest Wim Opbrouck en verpleegkundige Saghine Lampaert. Hij een rasacteur, presentator en West-Vlaming pur sang, zij een heldin van de zorg met die heerlijke West-Vlaamse tongval. "Dat we dit kunnen delen, maakt het nog zoveel sterker", zijn beide winnaars uitermate trots.

"Al die jaren en overal ter wereld beschouw ik mij als een ambassadeur voor West-Vlaanderen. Daarom was ik zo fier toen men mij vroeg voorzitter te worden van de jury voor West-Vlaams Ambassadeur." Aan het woord is Michel D'Hooghe, nu al voor het derde jaar op rij juryvoorzitter. En op 8 december wordt de Brugse arts ook nog eens 75. Redenen genoeg dus om terug te blikken op het rijkgevulde leven van de erevoorzitter van Club Brugge en de Belgische voetbalbond. Een overzicht van de mensen die hem het meest inspireerden.

Wie volgt Niels Destadsbader op als West-Vlaams Ambassadeur? In samenwerking met Radio 2, Focus-WTV en de provincie verkiezen we voor de derde keer deze West-Vlaamse vaandeldrager. Een professionele vakjury buigt zich op 20 november over deze vraag. Maar ook jouw stem doet ertoe beste lezer. Wat is jouw top 3?