West Flemish for Behinners verkoopt nu ook mondmaskers

Stefan Vankerkhoven

Bruggeling Tom Lezaire, de bedenker van T-shirts met grappige West-Vlaamse leuzen, pakt uit met mondmaskers onder het logo West Flemish for Behinners.

“Technische werkloosheid maakt creatief. Nu onze jobs in de muzieksector stil liggen, hebben we eindelijk weer de tijd gevonden om West Flemish for Behinners een nieuwe adem in te blazen”, zegt Bruggeling Tom Lezaire. Deze audiotechnicus in de Brusselse muziekclub AB heeft momenteel geen werk omwille van de coronacrisis.

In 2013 startte hij de Facebook-pagina West Flemish for Behinners op, waarin hij op een grappige manier de link legde tussen West-Vlaamse en Engelse woorden. “Het is gestart vanuit de droge observatie dat Engels en West-Vlaams fonetisch heel wat absurde overeenkomsten hebben”, zegt Tom Lezaire, die nadien zijn vondst commercialiseerde door T-shirts te laten drukken met grappige zinsneden als Dust means Thirsty, Awesome means Breath en Honey means don’t go.

Die T-shirts bleken een groot succes, want op zomerfestivals zag je heel wat jonge en minder jonge West-Vlamingen opduiken, gehuld in zo’n T-shirt. Precies de drie net vernoemde, grappige woordcombinaties prijken op herbruikbare mondmaskers die Tom Lezaire in een Belgisch atelier liet maken.

“Aangezien we weldra allemaal verplicht worden om een mondmasker te dragen, kunnen we er ook maar beter iets leuks van maken. Ik heb zelf geen naaimachine, dus besteedde ik die opdracht uit. Maar het is een volledig Belgisch en duurzaam product. Je kunt de mondmaskers wassen op 60 graden”, knipoogt de Bruggeling.

“Ik koos een variant van het lettertype ‘plantin’, omdat mijn favoriete schrijver James Ellroy dit gebruikt in een van zijn boeken”, zegt de bedenker. Naast mondmaskers zal Tom Lezaire opnieuw enkele T-shirts te koop aanbieden. Zijn website www.westflemishforbehinners.be gaat vandaag donderdagmiddag om 12u live.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.