Wervikanen kunnen vier wensbomen versieren

Schepen Bert Verhaeghe is de eerste stadsgenoot die de ‘wensboom’ op het stadsdomein Oosthove een bezoekje bracht.©Luc Vanthuyne LVW
Schepen Bert Verhaeghe is de eerste stadsgenoot die de ‘wensboom’ op het stadsdomein Oosthove een bezoekje bracht.©Luc Vanthuyne LVW
Redactie KW

Op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik, in het gemeentepark in Geluwe, aan de Heilig Hartkerk in Kruiseke en aan het dorpshuis ’t Schooltje op Ter Hand staat er een wensboom. Inwoners krijgen de kans om deze bomen aan te kleden en zo wat extra licht en sfeer te brengen in deze donkere periode.

“Het is aan onze inwoners om deze bomen te versieren”, vertelt schepen Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “En natuurlijk: hoe creatiever hoe liever. Jong en oud kunnen een kerstbal knutselen of een ander stuk kerstversiering en die dan in één van de bomen hangen. Daarbij kunnen ze ook een wens doen. Een beter 2021, een goede gezondheid, … hoe meer wensen, hoe beter.”

“De warme wensbomen bieden ook een vorm van troost in dit moeilijke jaar. Het was een vreemd jaar en helaas zullen we het ook niet traditioneel kunnen afsluiten met vrienden en familie rond de tafel. Ofwel mogen die personen niet komen of zijn ze er helaas niet meer bij.”

“Omdat we allemaal wel iemand hebben die we zeker zullen missen in de eindejaarsperiode, kunnen zij er toch in onze gedachten bij zijn. Inwoners kunnen de naam van de personen die ze missen op hun kerstbal of -versiering schrijven. Op die manier vergeten we hen ook niet tijdens deze dagen.”

Prijzen te winnen

De schepen hing zelf de eerste kerstbal in de wensboom op Oosthove. Er zijn ook prijzen te winnen voor wie een foto van zijn kerstbal of -stuk doorstuurt naar communicatie@wervik.be. “We plaatsen de kerststukken op de facebookpagina van de stad, zodat iedereen kan meegenieten”, zegt Bert Verhaeghe.

“Op zaterdag 9 januari, wanneer normaliter de jaarlijkse kerstboomverbranding zou plaatsvinden, gaan we dan enkele mooie prijzen verloten onder de inzendingen. Op die manier kunnen we het jaar ook feestelijk starten.”

Alle info over de warme wensbomen en ook knutseltips zijn terug te vinden op www.wervik.be/wensboom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.