Wervikse turnclub KEL investeert fors in verende vloer en landingsmatten

© foto LVW
Redactie KW

In De Pionier werd de nieuwe verende turnvloer geleverd. Dé trots van de Wervikse turnvereniging Krachtig en Lenig, die een 360-tal leden telt.

In totaal zijn er voor maar liefst 72.000 euro investeringen gepland. Het leeuwenaandeel daarvan gaat naar de verende turnvloer die vorige week in gebruik werd genomen. Prijskaartje: 35.864 euro.

“Het gaat alvast om een serieus bedrag”, benadrukt voorzitter Hannes Decorte. “Maar wel meer dan verantwoord want de vorige vloer was aan vervanging toe. De nieuwe vloer, rustend op 2.700 veren, lag er in één dag. We hebben zelf de veren gemonteerd wat ons een besparing van 6.000 euro opleverde. De reacties van onze leden liegen er niet om. Iedereen is laaiend enthousiast. Met dergelijke vloeren maakten we reeds kennis tijdens wedstrijden bij andere clubs. De nieuwe vloer zorgt uiteraard voor een hogere springkracht. En de kans op blessures is gevoelig verminderd. Een dergelijke vloer gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. De oude turnvloer werd gestockeerd en de veiligheidsplanken met mousse die onder de toestellen lagen, schonken we aan de Chiro.”

Stadsbestuur dankbaar

Naast de verende vloer investeerde KEL 4.659 euro in een tumblingbaan. De komende weken worden er nog nieuwe materialen verwacht zoals vier officiële landingsmatten ter waarde van 25.285 euro. “Deze matten moeten op maat gemaakt worden”, geeft Hannes Decorte aan. “Binnen anderhalve maand worden de matten geleverd. Binnen twee weken voorzien we het klim- en klautermateriaal, ter waarde van 3.321 euro voor de kleuters. En er is nog het kleiner didactisch materiaal waar een prijskaartje van 3.244 euro aan vasthangt. We zijn het stadsbestuur alvast dankbaar voor de investering van 13.000 euro in onze club“, aldus de voorzitter.

Vragende partij voor een gemeenschappelijke zaal

KEL kampt al jaren met plaatsgebrek. De zaal is te klein geworden. Hetzelfde verhaal bij de buren van Turnkring Geluwe. Beide clubs die in de toekomst nauw zullen samenwerken, zijn dan ook reeds lang vragende partij voor een gemeenschappelijke zaal. Enkele jaren geleden overhandigden beide clubs aan het stadsbestuur een petitie met 1.200 handtekeningen en een dossier met eigen financieel voorstel voor een gemeenschappelijke sporthal. Ter Linde is een serieuze optie mits er enkele aanpassings- en uitbreidingswerken in het Geluwse complex gebeuren. Maar eerst is het nieuwe Gemeenschapscentrum langs de Wervikstraat aan de orde. Eindelijk lijkt er dan toch beweging te komen in dit lang aanslepend dossier. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier