Wervikse modelspoorclub blijft zoeken naar nieuw onderkomen

De opendeur van modelspoorclub Pacific lokte veel belangstelling. © LVW
Redactie KW

Modelspoorclub Pacific is nog altijd op zoek naar een nieuwe locatie voor haar activiteiten. De 20 leden gebruiken verspreid over twee etages een deel van de gebouwen van de oude wijkschool Mariënburg in de Laagweg. Ruim een maand na de eerste oproep is nog altijd geen geschikte locatie gevonden.

De eigenaar van de vervallen wijkschool is de vzw Katholieke Werken Dekenij Menen en die heeft dus de intentie om de gebouwen te verkopen. De modelspoorclub, die afgelopen weekend nog een opendeur hield, zoekt een ruimte van minstens 100 vierkante meter in de regio Wervik-Kortrijk-Roeselare waar alles kan blijven staan. “Er zijn in de zoektocht naar een nieuwe locatie nog geen concrete pistes”, zegt ondervoorzitter Steven Deruytter uit Heule. “We hadden al een paar keer overleg met de stad en de eigenaar. Biedt er zich wat aan in Wervik, dan zou dit een pluspunt zijn. We zullen zien wat er uit de bus komt. We zitten hier goed en staken veel geld en energie in de inrichting.”

“We staan tot in het buitenland bekend om onze hoge afwerkingsgraad” – Steven Deruytter, ondervoorzitter Pacific

Modelspoorclub Pacific heeft een rijke geschiedenis en werd in 1982 opgericht in Roeselare. Tien jaar geleden kwam men dankzij gewezen Wervikaan Dominique Maes in de gewezen wijkschool terecht. De klaslokalen waren een vestiging van meisjesschool Mariënburg waarvan de hoofdschool zich destijds in de Grauwe Zusterstraat bevond.

De opendeurdag op zaterdag en zondag lokte veel volk. Zelfs mensen uit Frankrijk en Nederland bezochten de modelspoorclub. “We gaan zelf ook in die buurlanden naar beurzen, vandaar“, zegt voorzitter Arnold Van Waes uit Moorslede. “In ons land behoren we tot de top. We bouwen de treinbanen allemaal waarheidsgetrouw na. Over de grens zijn we bekend precies omwille van onze afwerkingsgraad”, voegt de ondervoorzitter er nog aan toe.

Amerikaanse trein

Zaterdag kwam ook burgemeester Youro Casier (SP.A) op bezoek. Later ook pastoor-deken Eddy Lagae uit Menen. Met hem verlopen de contacten met de vzw Katholieke Werken Dekenij Menen. Nieuwe leden zijn welkom, elke vrijdagavond of zondagvoormiddag kunnen ze zich aanmelden. “De club werd genoemd naar een Amerikaanse trein, de Pacific, die werd omgebouwd naar het Europese net“, legt Steven Deruytter nog uit. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier