Wervikse basisschool Futura in de Hellestraat minstens heel de week dicht door corona

©Sebastian Condrea Getty Images
©Sebastian Condrea Getty Images
Redactie KW

Basisschool Futura in de Hellestraat in Wervik is minstens tot en met komende vrijdag gesloten wegens het coronavirus. Iedereen krijgt afstandsonderwijs.

Vorige week ging eerst de kleuterschool in quarantaine en nadien ook nog eens vier klassen van de lagere school. Dinsdag 23 maart van 10.30 uur tot 12 uur worden de leerlingen getest in sportcentrum De Pionier.

De basisschool telt ruim 185 leerlingen. “Van de zes klassen in de lagere school zijn er vijf in quarantaine”, aldus directeur Tom Vandermeulen over de stand van zaken maandag. “Van de drie kleuterklassen is er nog één klas in quarantaine. Ook alle medewerkers werden in quarantaine geplaatst.”

coronatesting

De ouders kregen een gezamenlijke brief van het schoolbestuur en stadsbestuur. “Om verdere besmettingen tegen te gaan, werd er in overleg met de Crisiscel Stad Wervik, het schoolbestuur, het departement Zorg en Gezondheid en het CLB, beslist om de school te sluiten en over te gaan tot algemene, georganiseerde coronatesting van de leerlingen”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

“De testen worden afgenomen door een testteam van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Er is een vermoeden van clusterbesmetting.”

“Er wordt afgeraden om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten. We vragen ook om sociale contacten te vermijden, alleszins met kwetsbare personen. We begrijpen dat deze situatie veel van de ouders vraagt, maar we hopen op begrip en medewerking. We werken in het belang van alle kinderen, personeel, ouders.”

De afdeling in de Speldenstraat blijft open, ook het secundair in de Hellestraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.