Werviks duo succesvol tijdens Nationale Spelen Special Olympics Belgium

Na het Olympisch succes in Abu Dhabi schitterde Blanche Decorte nu tijdens de Nationale Spelen. © LVW
Redactie KW

Blanche Decorte (17) en Joke Talpe (21) namen met succes deel aan de Nationale Spelen, een organisatie van Special Olympics Belgium. Dit jaar grepen de spelen plaats in Sint-Niklaas en Beveren waar 3.400 atleten met een beperking er een groots sportief evenement van maakten.

Blanche Decorte veroverde maar liefst vier gouden medailles in de disciplines sprong- en grondoefeningen, balk en all-round. Blanche pakte zilver aan de brug met ongelijke leggers. In totaal dus vijf medailles. Blanche maakte deel uit van de Belgische delegatie tijdens de zomerspelen van de Special Olympics in Abu Dhabi waar ze vier medailles won. Blanche werd trouwens voor deze prachtige prestatie door het stadsbestuur gehuldigd. Ze loopt school loopt aan de Hoger Kouter in Kortrijk en is lid van turnclub Krachtig en Lenig. “Ik had niet verwacht dat ik tijdens de Nationale Spelen maar liefst vijf medailles zou pakken”, bekent Blanche. “Natuurlijk ben ik superblij, vooral na de fantastische ervaring in Abu Dhabi. “De voorbije maanden heb ik veel meegemaakt. Hopelijk kan ik deelnemen aan de Europese Spelen binnen twee jaar.”

De ouders van Blanche zijn alvast in de wolken met de prestatie van hun dochter. Mama Karin Charlet benadrukt dat na dit seizoen de lat hoger zal gelegd worden voor Blanche. “Ze komt terecht in een hogere categorie waar de concurrentie een stuk zwaarder zal wegen”, zegt Karin. “Maar we hebben het volste vertrouwen dat Blanche daar mee zal kunnen omgaan”, aldus haar moeder.

Joke Talpe veroverde een gouden medaille in het verspringen. Ze is niet aan haar proefstuk toe.
Joke Talpe veroverde een gouden medaille in het verspringen. Ze is niet aan haar proefstuk toe.© LVW

En dan is er nog Joke Talpe (21), die bij haar ouders Dirk Talpe-Patricia Lenoir in de Kruisekestraat woont. Joke veroverde goud in het verspringen. Ze is eveneens lid van Krachtig en Lenig waar ze op zondagvoormiddag actief is bij de G-gym. Joke nam al met succes deel aan de Nationale Spelen. Dit jaar mocht Joke net als Blanche een eindje meelopen met de “Torch-run”. Met de “Flame of Hope” werd dan het vuur op de markt van Sint-Niklaas aangestoken. Joke loopt net als Blanche school aan de Hoge Kouter waar ze dit jaar afstudeert. Ze is lid van toneelgroep KLJ-Vledermuizen.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier