In juni 2002 mocht Gaston Durnez een gedicht onthullen over zijn geboortestad. Het lofdicht 'Wervik' bevindt zich op de hoek van de Speiestraat en Grauwezustersstraat aan de gevel van vrije basisschool De Graankorrel. Die officiële onthulling werd gekoppeld aan een overzichtstentoonstelling in de bibliotheek over de auteur-journalist.

Contacten onderhouden

Gaston Durnez was amper twee jaar toen hij met zijn ouders naar Asse verhuisde. Toch bleef hij de contacten met zijn geboortestad onderhouden. "Heel mijn familie woont hier", aldus Gaston Durnez toen in De Weekbode. "Wervik heeft toch een grote rol gespeeld in de opbouw van mijn leven. Ik voel me nog Wervikaan en ben werkelijk trots op dat gedicht. Ik ben blij dat Wervik me die kans gaf."Tijdens de ontvangst toen in het stadhuis ontving de ereburger een tabakspot en een pak jaarboeken van de Stedelijke Oudheidkundige Commissie.

Vader van acht kinderen

Toen illustrator Carll Cneut in april dit jaar officieel werd aangesteld als ereburger, was Gaston Durnez aanwezig. Hij woonde meer dan veertig jaar in Itegem, een dorp vlakbij Heist-op-den-Berg. In 2016 werd hij daar nog uitgebreid gevierd, met medewerking van alle verenigingen. Gaston Durnez was gehuwd en vader van acht kinderen.

(EDB/ foto LV)

In juni 2002 mocht Gaston Durnez een gedicht onthullen over zijn geboortestad. Het lofdicht 'Wervik' bevindt zich op de hoek van de Speiestraat en Grauwezustersstraat aan de gevel van vrije basisschool De Graankorrel. Die officiële onthulling werd gekoppeld aan een overzichtstentoonstelling in de bibliotheek over de auteur-journalist.Gaston Durnez was amper twee jaar toen hij met zijn ouders naar Asse verhuisde. Toch bleef hij de contacten met zijn geboortestad onderhouden. "Heel mijn familie woont hier", aldus Gaston Durnez toen in De Weekbode. "Wervik heeft toch een grote rol gespeeld in de opbouw van mijn leven. Ik voel me nog Wervikaan en ben werkelijk trots op dat gedicht. Ik ben blij dat Wervik me die kans gaf."Tijdens de ontvangst toen in het stadhuis ontving de ereburger een tabakspot en een pak jaarboeken van de Stedelijke Oudheidkundige Commissie.Toen illustrator Carll Cneut in april dit jaar officieel werd aangesteld als ereburger, was Gaston Durnez aanwezig. Hij woonde meer dan veertig jaar in Itegem, een dorp vlakbij Heist-op-den-Berg. In 2016 werd hij daar nog uitgebreid gevierd, met medewerking van alle verenigingen. Gaston Durnez was gehuwd en vader van acht kinderen.(EDB/ foto LV)