Wervik telt drie nieuwe stadsambassadrices

Kersverse tabaksfee Tamica Labarque met haar eredames Rhune Schuermans (links) en Emmy Nolf. De nieuwe stadsambassadrices werden officeel door het stadsbestuur aangesteld. © (Foto LV)
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag greep in het stadhuis de officiële aanstelling plaats van Tabaksfee Tamica Labarque en haar eredames Rhune Schuermans en Emmy Nolf. Het drietal mag zich het komend jaar profileren als de nieuwe stadsambassadrices.

“We kijken alvast uit naar de vele evenementen die onze stad rijk is”, beklemtoont de kersverse Tabaksfee.Ooit was Wervik the place to be om de vele tabaksboeren aan het werk te zien. De gouden jaren liggen immers al ver achter de rug en tabak is praktisch een folklore geworden. De teelt gaat de jongste jaren sterk achteruit en door het wegvallen van de Europese subsidies is deze arbeidsintensieve productie niet langer meer rendabel. Niettemin blijft men in Wervik vasthouden aan de Tabaksfeeverkiezing die enkele jaren geleden in een nieuw kleedje werd gestoken. Geen grote feesttent meer bij een gasttelersgezin maar een beknopte feeverkiezing op het Brikkenmolendomein waar ook het Nationaal Tabaksmuseum zich bevind. Begin september streden vier meisjes om het kroontje. Tamica Labarque werd uiteindelijk de nieuwe Tabaksfee. Met haar eredames werd ze ontvangen door het stadsbestuur. Het drietal pronkte in hun nieuw outfit. Burgemeester Youro Casier feliciteerde hen. De burgemeester wenste de meisjes een succesvol jaar toe.

Profiteer er van want voor je het weet is het voorbij!

Na de ontvangst van bloemen kreeg de Tabaksfee en haar eredames de eer het gulden boek van de stad te ondertekenen. Afscheidnemende Tabaksfee Kelly Burggraeve wenste haar opvolgster een spetterend jaar toe. “Profiteer er van want voor je het weet is het voorbij”, benadrukte ze. Ik heb Wervik door mijn functie als Tabaksfee op een andere manier leren kennen en het is voor mij en de eredames een mooi avontuur geweest”, aldus een emotionele Kelly Burggraeve. “Een welgemeende merci voor de vele steun die we mochten ontvangen”, gaf de nieuwe Tabaksfee aan. “Met ons drietjes kijken we alvast uit naar de vele evenementen die we zullen bijwonen. We zullen ons uiterste best doen”, besloot Tamica Labarque. De nieuwe Tabaksfee is de dochter van Danny Labarque en Dorine Desmet. Ze telt nog een broer Glenn. Tamica Labarque is lid van danscompagnie Tros en is lesgeefster in een dansschool in Waregem. Tamica startte inmiddels haar derde jaar bacheloropleiding Lager Onderwijs aan de hogeschool Vives in Kortrijk. De nieuwe tabaksfee en haar eredames zullen voor het eerst van de partij zijn tijdens de verwelkoming van de nieuwe inwoners op zondag 17 november. Deze activiteit grijpt plaats in het Tabaksmuseum.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier