Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een nieuw telefoonnummer maar om het bestaand nummer aan het onthaal in het stadhuis. Vragen voor een gesprek of problemen in het kader van eenzaamheid worden behandeld door een maatschappelijk werker. Wie het financieel moeilijk heeft of wil gebruikmaken van bijvoorbeeld de voedselbedeling of vragen heeft over steunmaatregelen in verband met facturen gas, water of elektriciteit kan ook terecht bij het callcenter.

Diensten enkel op afspraak

Ook voor hulp voor mantelzorgers, een bezoek aan de apotheek of dokter en boodschappen is er het callcenter. Ook voor alle vragen van handelaars of ondernemers in verband met hun steunmaatregelen of economische activiteit.

De diensten in het stadhuis en de sociale dienst werken tijdelijk enkel op afspraak. Bij de snelbalie en de dienst onthaal in het stadhuis kan je terecht zonder afspraak.

De gemeentelijke stuurgroep onder leiding van burgemeester Youro Casier en de nieuwe noodplanningscoördinator Dylan Hoornaert volgt dagelijks alle nieuws en info op. "Zodat de inwoners correct en tijdig geïnformeerd kunnen worden", aldus de burgemeester. "Tegelijk willen we ook waken over de mentale gezondheid van onze burgers en ook de handelaars laten we niet in de kou." Dylan Hoornaert is de opvolger van Ronny Vantomme die binnenkort op pensioen gaat.

(EDB)

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een nieuw telefoonnummer maar om het bestaand nummer aan het onthaal in het stadhuis. Vragen voor een gesprek of problemen in het kader van eenzaamheid worden behandeld door een maatschappelijk werker. Wie het financieel moeilijk heeft of wil gebruikmaken van bijvoorbeeld de voedselbedeling of vragen heeft over steunmaatregelen in verband met facturen gas, water of elektriciteit kan ook terecht bij het callcenter.Ook voor hulp voor mantelzorgers, een bezoek aan de apotheek of dokter en boodschappen is er het callcenter. Ook voor alle vragen van handelaars of ondernemers in verband met hun steunmaatregelen of economische activiteit.De diensten in het stadhuis en de sociale dienst werken tijdelijk enkel op afspraak. Bij de snelbalie en de dienst onthaal in het stadhuis kan je terecht zonder afspraak.De gemeentelijke stuurgroep onder leiding van burgemeester Youro Casier en de nieuwe noodplanningscoördinator Dylan Hoornaert volgt dagelijks alle nieuws en info op. "Zodat de inwoners correct en tijdig geïnformeerd kunnen worden", aldus de burgemeester. "Tegelijk willen we ook waken over de mentale gezondheid van onze burgers en ook de handelaars laten we niet in de kou." Dylan Hoornaert is de opvolger van Ronny Vantomme die binnenkort op pensioen gaat. (EDB)