Wervik bespaart 50.000 euro op ‘Onbekende Soldaat’

Redactie KW

Het ‘Monument van de Onbekende Soldaat’ zal tijdelijk worden teruggeplaatst aan de achterkant van de monumentale Sint-Medarduskerk.

Het monument moest bijna zes jaar geleden omwille van de vervangingsnieuwbouw van woonzorgcentrum Het Pardoen worden afgebroken omdat het in de weg stond. Bercy Slegers (CD&V) interpelleerde op de gemeenteraad over de stand van zaken voor het terugplaatsen in het kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog.

Arduin in plaats van brons

“Het is de bedoeling de Onbekende Soldaat tijdelijk terug te plaatsen tegen de Wapenstilstand dit jaar”, aldus schepen Sanne Vantomme (N-VA). Schepen Belinda Beauprez (N-VA) haalde aan dat de stad 50.000 euro gaat besparen door te kiezen voor een arduinen voetplaat, in de plaats van een bronzen. “Want die kostte 75.000 euro en dat vonden we duur”, zegt schepen Belinda Beauprez. “We hebben het studiebureau gevraagd te zoeken naar een alternatief en het wordt dus in arduin. Het monument zal worden geïntegreerd in de omgevingswerken voor de heraanleg van het kerkplein.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.