Werkzoekende jongeren krijgen kans dankzij Youthstart in Roeselare

We zien de vier mensen met certificaat: Tibo De Meulenaere, Bartosz Marciniak, Mohamad Kelzi en Jessie Vermote Nog op de foto: schepen José Debels, Ellen Coghe, Philip Knaeps, Katrien Verstraete, Kathy Perneel en Ines De Pessemier. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De afgelopen weken volgden vijf kanszoekende jongeren uit Roeselare die door omstandigheden moeilijker aansluiting vinden bij het onderwijs of de arbeidsmarkt, een gratis training van YouthStart.

Tijdens deze 8-daagse training leerden ze hun talenten kennen en werkten ze aan een droomproject volgens hun eigen interesses, met als doel ondernemer te worden van hun eigen leven.

Op woensdag 3 november stelden de jongeren hun businessplan voor aan een adviesraad. De jongeren die met succes de training afronden en hun businessplan voorstellen, ontvangen het erkende YouthStart-certificaat, powered by Antwerp Management School. Deze training kwam tot stand dankzij een samenwerking met Streekfonds West-Vlaanderen, Stad Roeselare en VDAB.

Over YouthStart

YouthStart stimuleert kanszoekende jongeren van 16 tot 30 jaar die niet werken en niet naar school gaan om het zelfvertrouwen terug te vinden dat zij nodig hebben voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De vzw is ruim 20 jaar actief in België en staat onder Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Sinds de oprichting in 1998 namen al meer dan 9000 jongeren deel aan het trainingsprogramma. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat 70 procent van de jongeren onmiddellijk na de training werk vindt of hun studies terug opneemt.

Meer info op https://youthstart.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.