Werkstraf voor man die minderjarigen klappen gaf

Redactie KW

Een man uit Alveringem moet een werkstraf van 75 uren vervullen wegens geweld tegen enkele minderjarigen. Hij gaf hen klappen omdat ze voor geluidsoverlast zorgden op een speelpleintje. “Ik was woedend omdat ze mijn achtjarige zoon een joint aanboden”, blijft A.H. volhouden.

De feiten gebeurden in februari van vorig jaar. “Hij was met enkele vrienden aanwezig op hun bromfiets aan het speelpleintje”, sprak de advocaat van slachtoffer Z. “Plots stormde die man naar buiten en viel de jongeren aan. Mijn cliënt incasseerde enkele klappen in het gezicht en op de arm. Hij liep een bloedneus op. Nadien belaagde die man nog de moeder van mijn cliënt om haar klacht in te trekken en beschimpte hij hen op Facebook en in een cafetaria.”

Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding. A.H. zelf vond de feiten overdreven. “De reden dat hij zo kwaad naar buiten stormde is het feit dat die jongens zijn amper achtjarig zoontje een joint hadden aangeboden. Dat zette enorm kwaad bloed, zeker omdat A.H. een maand eerder zijn 8-jarige zoon verloor die uit het leven stapte na een drugsprobleem. Wij geven toe dat hij een klap gaf aan Z . door zijn motorhelm. Niet meer dan dat, en ook niet aan andere jongens.”

Met de werkstraf komt de man nog vrij goedkoop weg want de procureur had een celstraf van zes maanden en een geldboete geëist . (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.