Werknemer Infrabel stal jarenlang koper

© iStock
Redactie KW

Spoorwegbeheerder Infrabel eist in de Brugse strafrechtbank ruim 12.000 euro schadevergoeding van een ex-werknemer die jarenlang koper stal. De 58-jarige Ardooienaar werd op 17 april vorig jaar op heterdaad betrapt in Brugge, toen hij een plastieken zak met zes kilogram koper onder een zetel in zijn wagen verstopte.

“Tijdens een huiszoeking trof de politie heel wat gelijkaardige zakken met scheurtjes aan”, verduidelijkte de procureur. “Wellicht werden die gebruikt bij eerdere diefstallen.”

F.D. bekende dat hij al een paar jaar metalen – vooral koper – stal uit frustratie over het verlies van een maandelijkse premie van 70 euro. Die verkocht hij bij een schroothandelaar. “Sinds begin 2018 ging de beklaagde met 3.587 kilogram metaal aan de haal”, stelde de procureur. “Ik eis twaalf maanden cel en een geldboete.”

“F.D. nam na de betrapping ontslag bij Infrabel. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt had schulden en pleegde de feiten uit financiële noodzaak. Hij zag dit als een kleine aanvulling op zijn loon. Maar nu zijn pensioenrechten smelten als sneeuw voor de zon breekt hem dat zuur op natuurlijk.” De uitspraak volgt op 17 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier