Werknemer Aviko test positief op corona, directe collega’s in quarantaine

In de Poperingse deelgemeente Proven heeft Aviko een fabriek 'Eurofreez'.
Redactie KW

Bij Aviko Proven werd één coronabesmetting vastgesteld en dat onder een 270-tal medewerkers. “De dichtste collega’s werd gevraagd om zich te laten testen. Ze werden preventief in quarantaine gezet”, zegt Evelyne Tyteca, hr-verantwoordelijke Aviko Proven.

Aviko is een van Europa’s grootste producenten van aardappelproducten. De onderneming maakt deel uit van het Nederlandse moederbedrijf Royal Cosun. Het is een van de vier grootste aardappelverwerkende producenten ter wereld met activiteiten in 110 landen. In de Poperingse deelgemeente Proven heeft Aviko een fabriek ‘Eurofreez’.

“In totaal werken hier een 270-tal medewerkers. Vorige week werd bij een van onze werknemers corona vastgesteld. Bij haar man werd corona vastgesteld, dus liet onze medewerkster zich ook testen. De medewerkster verblijft momenteel twee weken in quarantaine.”

Preventief in quarantaine

De collega’s waarmee de medewerkster in eerste lijn contact had, werden geïnformeerd en gevraagd om zich te laten testen. “Die collega’s werden ook preventief in quarantaine gezet tot de resultaten van de tests bekend waren. Die quarantaine hoefde eigenlijk niet, maar werd toch uit voorzorg genomen. Medewerkers die zich vrijwillig wilden laten testen, konden dat natuurlijk ook. Meer besmettingen zijn niet uit de bus gekomen”, zegt Evelyne Tyteca.

“Aangezien we in de voedingssector werken, zijn handen wassen en voldoende ontsmetten belangrijke maatregelen die we naleven. Daarnaast zorgen we er ook voor dat medewerkers voldoende afstand kunnen houden en daar zijn we nu nog waakzamer voor geweest.”

Plexischermen

“Medewerkers kunnen kiezen tussen het dragen van een faceshield of het plaatsen van een plexischerm. Sowieso werden op diverse plaatsen plexischermen geïnstalleerd. Daarnaast proberen we ook de regel van 1,5 meter afstand zoveel mogelijk door te voeren en na te leven. Daarnaast wordt er bij ons veel gereinigd aangezien we in de voedingssector zitten.”

Het bedrijf investeert in een nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frieten en aardappelvlokken op het industrieterrein Sappenleen in Poperinge. Eind september 2021 zou de nieuwe fabriek openen. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier