Werklui vanop ponton aan de slag aan iconische Broeltorens

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het was een bijzonder zicht voor wie maandagnamiddag de iconische Broeltorens van Kortrijk bezocht. In plaats van plezierbootjes aan de verlaagde Leieboorden kon er een ponton gespot worden met werklieden op. Vanop dat ponton werden aan de drie poorten van de brug ledlines aangebracht.

Aan elke poort zullen vijf ledlines aangebracht worden die synchroon moeten werken met de huidige ledverlichting. Op die manier kan er een betere reflectie gebracht worden op het Leiewater. Axel Weydts, schepen van mobiliteit en openbare werken: “De pontons werden aangevoerd met een vrachtwagen en te water gelaten. Dankzij het ponton kon er een stevige en ruime werkplek op het water voorzien worden. Op die manier kan de installatie op een veilige manier gerealiseerd worden. Dankzij het ponton moesten er ook geen tijdelijke verankeringen bevestigd worden aan de Broeltorens.”

Het ponton werd vanop de brug dankzij een kraanwagen op zijn plaats gehouden. De verlichting zou op 23 mei volledig afgesteld moeten zijn en zou eveneens de finishing touch aan de verlichting moeten worden. Vorig jaar werden de eerste serie van de ledlichten achteraan en vooraan de Broeltorens reeds geactiveerd.

(TVDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier