Werkloosheid stijgt snelst in onze provincie

© belga
Laurens Kindt

West-Vlaanderen telt momenteel 30.210 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er bijna 5.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De werkloosheid stijgt overal in het land door de coronacrisis, maar het snelst in onze provincie.

In Vlaanderen waren er in april 201.757 mensen werkloos, zo maakt het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) bekend. Dat zijn er 21.412 meer dan in april vorig jaar, of een stijging van 11,9 procent. Voor West-Vlaanderen is de stijging nog groter: 19,7 procent. Onze provincie telt momenteel 30.210 niet-werkende werkzoekenden, dat zijn er 4.976 meer dan in april vorig jaar. West-Vlaanderen is daarmee de provincie waar de werkloosheid het sterkst stijgt. Dat vertaalt zich ook in het aantal mensen dat een uitkering krijgt. Vorig jaar in april waren dat er 16.753, nu zijn dat er al 20.487. Dat is een stijging 22,3 procent en ook dat percentage is het hoogste van alle Vlaamse provincies.

Signaal

Volgens Vlaams minister van Werk Hilde Crevits heeft alles te maken met de coronacrisis. “Wat in maart 2020 al merkbaar was, zet zich nu door in april. Er is een stijging van het aantal werkzoekenden met bijna 12%. Dat is niet verwonderlijk, maar wel een belangrijk signaal. Het is duidelijk dat het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding tegen te gaan een grote impact hebben op onze arbeidsmarkt. Er werden al verschillende economische maatregelen genomen om onze bedrijven te ondersteunen. Sinds gisteren mogen bedrijven weer aan de slag. Dit is een belangrijke stap om de economie opnieuw te laten draaien en er zo voor te zorgen dat er geen structurele werkloosheid komt”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.