Werkgroep wil trage wegen in ere herstellen

De werkgroep Trage Wegen wil haar naamsbekendheid bij de Oostkampse bevolking vergroten. © GST
Redactie KW

Met twee wandelingen, eentje in Waardamme en eentje in het centrum van Oostkamp, wilde de werkgroep Trage Wegen, een afzonderlijke kern binnen de erfgoedraad van Oostkamp, hun werkgroep beter bekend maken bij de Oostkampse bevolking.

De werkgroep Trage Wegen bestaat uit Dirk Verduyn, Anna Claeys, Marleen Claeys, Daniel Piceu en Luc Zwartjes. Ze willen in de komende jaren een degelijke inventarisatie opmaken van alle bestaande of deels verdwenen trage wegen op het grondgebied van de gemeente. Daarvoor zal een beroep gedaan worden op vrijwilligers om op uniforme, digitale wijze dit historische patrimonium in kaart te brengen.

In een tweede fase is het de bedoeling om die trage wegen, waar mogelijk, in ere te herstellen en van uniforme naambordjes te voorzien. Bovendien wil de werkgroep ook meehelpen aan de verdere uitbouw van het netwerk van wandelknooppunten dat momenteel verder uitgebreid wordt op het grondgebied van Oostkamp, Waardamme en Hertsberge en vermoedelijk eind november in gebruik zal genomen worden. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier