Werkgroep ‘Leefbaar Varsenare’ voert actie aan de schoolpoort

© WK
Redactie KW

Op de eerste schooldag liet Leefbaar Varsenare weer van zich horen: het burgerinitiatief pakte aan de schoolpoort van De Wassenaard uit met een ludieke actie.

Leefbaar Varsenare, een werkgroep die zich buigt over de groeiende mobiliteitsproblemen in het dorp, haalde in twee maanden tijd al meer dan 700 enquêtes op. Maandag, op de eerste schooldag, voerde het comité actie aan basisschool De Wassenaard in de Westernieuwweg. De straten rond de school werden versierd met felle symbolen en logo’s die de suggestie van een fietsstraat oproepen. “Een ludieke actie met een knipoog naar het gemeentebestuur, dat de inrichting van fietsstraten in de schoolomgeving recent aankondigde in de media maar daarmee wel de start van het nieuwe schooljaar gemist heeft”, zegt Servaas Sierens.

De logo’s – felgekleurde fietsen – manen de weggebruikers aan tot voorzichtigheid. “Ze remmen spontaan het verkeer af. Onze actie krijgt dan ook de volle steun van de buurtbewoners en de school, die al jaren geconfronteerd wordt met een toenemende verkeerschaos aan het begin en het einde van de schooldag“, klinkt het.

Leefbaar Varsenare ontstond uit een gemeenschappelijke bezorgdheid rond onder meer de verkeersafwikkeling in het dorp. De werkgroep trok deze zomer van deur tot deur met een enquête die polst naar de visie van de inwoners. De resultaten van die bevraging worden voorgesteld op Varsenare kermis en verder toegelicht tijdens een infoavond in De Wassenaard op vrijdag 27 september. “Op 4 oktober nodigen we dan de voltallige gemeenteraad uit om hen de resultaten voor te leggen. Het uiteindelijke doel is overleg tussen bestuur en inwoners, in functie van een gedragen visie voor de toekomst van ons dorp”, aldus Servaas Sierens.

(WK)

Meer info over het burgerinitiatief vind je op de website www.leefbaarvarsenare.be.