Werkgroep Eigen Programmatie heeft cultureel seizoen 2018-2019 klaar

Hannelore Deweer, Stefanie Viaene, Jan Depraetere, Regine Rooryck, Freek Depraetere en Oole Ryckoort vormen de werkgroep. (Foto MVD)
Redactie KW

Tijdens een bijeenkomst in d’Iefte heeft de werkgroep Eigen Programmatie het cultureel seizoen 2017-2018 voorgesteld. Met humor, theater en muziek is variatie troef. Opvallend is ook de grote inbreng van eigen bodem.

“Cultuur in Deerlijk wordt nog altijd gesmaakt en gewaardeerd”, stelt schepen van Cultuur Regine Rooryck tijdens haar welkomstwoord. “Het blijft ons doel om een mooi, aangenaam en kwaliteitsvol programma aan te bieden. De gevestigde waarden blijven behouden. Er werd weer gekozen voor kwaliteit met humor, muziek, theater, woord en familievoorstellingen. Iedereen vindt zijn gading.”

“We hebben gezocht naar een evenwichtig en uitdagend aanbod, waarbij alle leeftijdscategorieën, jong en minder jong, aan hun trekken komen”, verduidelijkt cultuurfunctionaris Freek Depraetere. “Deze mix hebben we ook doorgetrokken in de artiesten die ons podium het komende seizoen zullen bestijgen. We stelden een aanbod samen dat bestaat uit gevestigde waarden en aanstormend talent van eigen kweek.”

Het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 15 september in d’Iefte op gang geschoten door Neander, de groep van Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere. Neander is bestemd voor mensen die houden van het leven en de liefde. De groep gaat verdriet en pijn niet uit de weg. Kwetsbaar, eerlijk en in het Nederlands. Neander stond in de finale van de Nekkawedstrijd en behaalde er zowel de tweede plaats als de publieksprijs. Op donderdag 4 oktober is Wouter Deprez te gast. Snel reserveren is alvast de boodschap als je dit optreden niet wilt missen.

Op donderdag 18 oktober verhuist men naar Het Spoor in Harelbeke voor een optreden van Hannelore Bedert, de van Deerlijk afkomstige zangeres, en Klaas Delrue van Yevgueni.

Die Ghesellen

In samenwerking met de bibliotheken van de regio en Zuidwest wordt ‘Zuidwesterzinnen 17’ georganiseerd op zaterdag 21 oktober in café Den Hert en het kasteel Verhaeghe in Vichte en op zondag 22 oktober in het buurthuis De Statie. Gypsymuziek staat op vrijdag 15 november centraal tijdens het optreden van Les Bandits de Belleville. Theater Tomaat brengt op zaterdag 2 december de familievoorstelling ‘Het straatje van buurvrouw’ en op vrijdag 8 december is het tijd voor folk met het optreden van Otava Yo & DJ Bob. De eerste voorstelling van 2018 is ‘Droomprinses’ van het gezelschap De Proefkonijnen op zondag 14 januari. In samenwerking met het theatergezelschap Die Ghesellen staan Debbie Crommelinck, Matthias Sercu en Jef Hoogmartens op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari op de planken met ‘Naamloze Gebeurtenis’. Op zaterdag 3 februari komen de comedyfans aan hun trekken met ‘Bang van Dendoncker’ door Jens Dendoncker.

Verplaatsing

Daarna staan vier voorstellingen buiten Deerlijk op het programma: ‘De Wattman’ door Muziektheater De Kolonie en Vic De Wachter op zaterdag 24 februari in zaal Ansold in Anzegem, ‘Bedankt voor alles’ door Philippe Geubels op zaterdag 10 maart in De Schakel in Waregem, de dansvoorstelling ‘Tordre’ door Rachid Ouramdane (Compagnie L’A) op dinsdag 13 maart in De Kortrijkse Schouwburg en ‘Luminelli’ van de Corsicaanse vocale groep I Muvrini op zondag 18 maart in De Kortrijkse Schouwburg. (DRD)

Info: Abonnementen en losse kaarten bij de culturele dienst, via 056 71 89 81 en cultuur@deerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier