Werkgroep Dementievriendelijk Poperinge brengt lied over dementie op vrijdagmarkt

Op de vrijdagmarkt bracht de werkgroep Dementievriendelijk Poperinge een lied en verkochten ze soep. © Stad Poperinge

De werkgroep Dementievriendelijk Poperinge ging eind 2018 van start. Met verschillende acties willen ze dementie bespreekbaar maken en mantelzorgers ondersteunen. Op de vrijdagmarkt van 23 september brachten ze op het Oudstrijdersplein een lied en verkochten ze soep.

“In de week van Werelddag Dementie, op woensdag 21 september, lieten ze voor het eerst een lied horen dat Wim Chielens samen met leerlingen van de Kunstacademie voor hen schreef”, zegt schepen Bryan Vanderhaeghe. “Leerlingen van de Sint-Benedictusschool brachten het lied een eerste keer op 20 september in Lokaal Dienstencentrum De Bres. Ze leidden daarmee een getuigenis van Paul Goossens in, een Poperingenaar die zelf jongdementie heeft.”

Vrijdagmarkt

Op de vrijdagmarkt van 23 september op het Oudstrijdersplein kon je het lied opnieuw beluisteren. “De werkgroep Dementievriendelijk Poperinge verkocht er, samen met leerlingen van De Torteltuin, soep en het boekje ‘Het verhaal van de geknoopte zakdoek’, ten voordele van de Alzheimerliga. Het boekje werd vorig jaar door de werkgroep ontwikkeld en biedt een basis om over dementie te praten met kinderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.