Hannes Decleer uit Assebroek (Brugge) kwam dinsdag om het leven bij een ongeval met een reclamevliegtuigje. Het vliegtuigje van de Wevelgemse firma Propeller was op weg naar Waregem Koerse om daar met een banner boven de koers te vliegen, maar bij het oppikken van het reclamespandoek liep het fout.

"We lezen hier en daar dat een menselijke fout aan de basis ligt van het ongeval, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak", reageert Scott Menten, operations manager van Propeller. "Het ongeval moet nog grondig onderzocht worden. Volgens de eerste bevindingen was er alvast niks mis met het systeem om de vlag op te pikken. En de piloot bevond ook over de nodige attesten."

Volgens Scott Menten was de betreurde piloot een joviale, vriendelijke en correcte man. "We verliezen een vriend", zegt hij. "En we leven uiteraard mee met zijn vrouw en kindje."

Ondertussen plaatste het bedrijf ook een bericht op Facebook. "Piloten sterven nooit, ze vliegen gewoon weg. Hannes, we gaan je nooit vergeten", klinkt het onder meer. (PDV/TV)

Beste luchtvaartvrienden, Propeller betreurt het tragisch ongeluk gisteren op EBKT met de OO-VON waarbij één van onze...

Geplaatst door Propeller BVBA op Woensdag 28 augustus 2019
Hannes Decleer uit Assebroek (Brugge) kwam dinsdag om het leven bij een ongeval met een reclamevliegtuigje. Het vliegtuigje van de Wevelgemse firma Propeller was op weg naar Waregem Koerse om daar met een banner boven de koers te vliegen, maar bij het oppikken van het reclamespandoek liep het fout. "We lezen hier en daar dat een menselijke fout aan de basis ligt van het ongeval, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak", reageert Scott Menten, operations manager van Propeller. "Het ongeval moet nog grondig onderzocht worden. Volgens de eerste bevindingen was er alvast niks mis met het systeem om de vlag op te pikken. En de piloot bevond ook over de nodige attesten."Volgens Scott Menten was de betreurde piloot een joviale, vriendelijke en correcte man. "We verliezen een vriend", zegt hij. "En we leven uiteraard mee met zijn vrouw en kindje."Ondertussen plaatste het bedrijf ook een bericht op Facebook. "Piloten sterven nooit, ze vliegen gewoon weg. Hannes, we gaan je nooit vergeten", klinkt het onder meer. (PDV/TV)