Werken zwembad in Anzegem zijn gestart

Deze week zijn de werken gestart aan het zwembad van Deerlijk en Anzegem. Het zwembad is een samenwerking tussen beide gemeenten om te voldoen aan de vraag voor een zwemgelegenheid. De volgende weken worden bomen uit de zogenaamde ploeterput verwijderd.

Over enkele weken worden de eerste bomen achter schepen van Sport Jeremie Vaneeckhout uitgegraven om de funderingen aan te leggen. © XC

De plannen voor het zwembad zijn nu heel concreet. De volgende weken worden nog enkele details beslist. “Nu moeten we nog de laatste keuzes maken: de tegels in het zwembad, de wandbekleding, het meubilair van de cafetaria maar ook het kleur van de deuren van de cabines. Er zal gewerkt worden in paviljoenstijl. De buitenkant zal grotendeels uit hout opgetrokken worden en binnen zal hout gebruikt worden”, vertelt schepen van Sport, Jeremie Vaneeckhout (Inzet).

De grondwerken kunnen beginnen. Het domein aan de voorzijde van zaal de Stringe is nu afgezet met grote werfhekken. Die bezetten nu ook het wandelpad tussen het domein en de achterliggende steenweg. Schepen Vaneeckhout verzekert ons dat er een alternatief pad zodat de verbinding gegarandeerd wordt. Ook budgettair zitten beide gemeentes op schema.

De werking zelf moet ook nog uitgedacht worden want een zwembad runnen is toch iets anders. “Tarieven en dergelijke weten we nog niet. Maar zeker is dat overdag het zwembad voorbehouden is aan scholen. ‘s Avonds voor recreatieve zwemmers en doelgroepen, zoals personen met een handicap. Redders en personeel moet nog gezocht worden, maar er zijn al een aantal geïnteresseerden. “Ook de Vichtse duikclub ‘de Stingrays’ heeft interesse in het zwembad”, zegt schepen Vaneeckhout.

Kostprijs: zes miljoen

De opening van het bad wordt voorzien in 2020. Het zwembad zal sober aangekleed zijn maar met spelelementen voor de kinderen. Het bad zelf zal een 25-meter bad worden van tien meter breed, met daarnaast nog een ploeterbad voor de kinderen. De totale kostprijs bedraagt zes miljoen euro waarvan 1,14 miljoen euro subsidies van Sport.Vlaanderen. Het bedrag zal gedeeld worden door Anzegem en Deerlijk. Over twee weken wordt de eerste steen gelegd, op woensdag 19 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.