Werken zorgcomplex op Sint-Pieters starten in augustus

© WK
Redactie KW

Nu de omgevingsvergunning is afgeleverd, kan er in augustus gestart worden met de realisatie van het toekomstig zorgcomplex op Sint-Pieters. Op de site nabij Sint-Pietersplas bouwen stad en OCMW onder meer een nieuw woonzorgcentrum voor 232 bewoners.

Dat wordt het grootste rusthuis van Brugge, en moet over drie jaar het verouderde woonzorgcentrum Minnewater vervangen dat een capaciteit van 130 bedden heeft. “Gecombineerd met een dagverzorgingscentrum, sociale kavels en een nieuw initiatief voor kinderopvang, zal dit een mooi voorbeeld van inclusie zijn. Deze site wordt het uithangbord van Brugge als een vernieuwende zorgstad“, zegt Mintus-voorzitter Pablo Annys (SP.A). Onder het zorgcomplex worden 88 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, bovengronds komen 8 kiss&ride-plaatsen en zowel het woonzorgcentrum als het kinderdagverblijf krijgen een fietsenstalling voor in totaal 174 fietsen. Er komen ook fietspaden en speelgelegenheid op het domein.

“Het wordt een geïntegreerd, buurtgericht concept: een combinatie van zorg en wonen”, vat schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) samen. Het zorgcomplex wordt tot slot ook een toonbeeld van duurzaamheid: het zal volledig op hernieuwbare energie draaien. “Met een prijskaartje van zo’n 43 miljoen euro, wordt dit voor deze legislatuur meteen de grootste investering“, zegt Pablo Annys. De opening is voorzien tegen eind 2022.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier