Werken voor woningen van Vivendo in Toekomstlaan Ruiselede zijn gestart

Redactie KW

De sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo plant de bouw van tien sociale woningen op het terrein gelegen tussen de Toekomstlaan, Molenstraat en Groenestraat. Op deze site staan momenteel acht woningen van Vivendo. Deze bestaande woningen worden gesloopt en vervangen door tien woningen.

Hierbij zal het openbaar domein volledig worden heraangelegd met wandel- en fietspaden, groenaanleg, een pleintje en ontspanningsmogelijkheden.

Het project wordt gerealiseerd in twee volumes van telkens vijf woningen. Op het gelijkvloers zijn telkens drie woningen gesitueerd, geschikt voor mindervalide personen. Op de verdiepingen bevinden zich nog twee woningen die via een buitentrap bereikbaar zijn. Alle woningen zijn van het type 2/3. Dit wil zeggen dat er twee slaapkamers zijn voor maximum drie personen.

Bouwonderneming Damman uit Deerlijk is verantwoordelijk voor de werken die zijn gestart op 24 februari. Men is gestart met de sloop van de bestaande woningen. Aansluitend volgt de aanleg van de nieuwe infrastructuur (nutsvoorzieningen en gescheiden riolering).

De bouw van de woningen zelf wordt voorzien vanaf mei dit jaar. De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren. De woningen zullen verhuurbaar zijn vanaf het najaar 2021. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.