Werken op begraafplaats van Zonnebeke gestart

De aannemer is gestart met voorbereidingswerken op de begraafplaats in Zonnebeke voor het plaatsen van bijkomende columbaria.

De werken zijn aangevat maar lagen stil op het tijdstip van de foto.©zenon bekaert beselare ZB
De werken zijn aangevat maar lagen stil op het tijdstip van de foto.©zenon bekaert beselare ZB

Er was vorige week commotie ontstaan toen een begrafenisondernemer aanklaagde dat er te weinig columbaria waren, en dat de urnen eerst in de grond werden begraven om later weer opgedolven te worden. Hij stapte met zijn verhaal naar de pers. Hij had al herhaaldelijk gewaarschuwd voor het tekort maar er werd geen gevolg aan gegeven.

In een reactie lieten de verantwoordelijke schepen Jan Vandoolaeghe en burgemeester Dirk Sioen weten dat er werken zouden starten in januari om nieuwe columbaria bij te plaatsen. Daar is men nu mee bezig. Als argumentatie werd aangehaald dat er onverwacht veel overlijdens waren. De aannemer zou ook te laat in actie geschoten zijn.

Dit wordt echter door de oppositie in twijfel getrokken omdat er in Zonnebeke 8% meer doden zijn dan gemiddeld, dat blijkt uit de officiële cijfers. “Dat gaat om tien sterfgevallen meer dan gewoonlijk en dan nog verdeeld over vijf kerkhoven. Het feit is dat de gemeente ondanks de waarschuwingen te laat heeft besteld.” Nu de werken gestart zijn lijkt is een oplossing in zicht.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.