Werken Katelijnestraat lopen meteen vertraging op

Uit veiligheidsoverwegingen blijft de rijweg in de werfzone voor het verkeer onderbroken. © JVM
Redactie KW

De werken in de Katelijnestraat zijn nog maar pas gestart en lopen al meteen vertraging op. Dit tot maandag 11 oktober. De vertragingen zijn volgens Stad Brugge te wijten aan de weersomstandigheden.

Energiedistributienetbeheerder Fluvius voert momenteel werken uit aan de nutsleidingen in de Katelijnestraat, tussen de Oude Gentweg en Onze-Lieve-Vrouwekerkhof-Zuid. Die werken zouden beëindigd worden op vrijdag 27 september maar die termijn is niet gehaald. In de zone wordt nog tot maandag 11 oktober verder gewerkt.

Lange wachttijd

De vertragingen zijn volgens stad Brugge te wijten aan de weersomstandigheden, de lange wachttijd om water te nemen aan huisaansluitingen en het aanbrengen van niet voorziene bijkomende leidingen.

Alle leidingen werden ondertussen aangebracht en de sleuven, geulen in de bodem, worden stelselmatig gedicht. De putten voor de huisaansluitingen blijven voorlopig open tot de koppelingen zijn uitgevoerd. Dit kan uiterlijk duren tot en met zondag 10 oktober.

De zone wordt volledig afgewerkt op 11 oktober zodat de rijweg ‘s avond kan opengaan voor het verkeer. “Alles wordt in het werk gesteld om deze timing aan te houden”, klinkt het.

Uit veiligheidsoverwegingen blijft de rijweg in deze zone voor het verkeer onderbroken. Ook alle verkeersmaatregelen die voorzien zijn tijdens fase 2 en fase 3 blijven behouden. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier