Werken in het centrum van Eernegem gaan nieuwe fase in

Op woensdag 12 februari starten de werken op het kruispunt Halve Bareel. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

De werken aan de waterleiding langs de Zedelgemsesteenweg en op het kruispunt Aartrijkestraat – Zedelgemsesteenweg – Mitswegestraat zijn afgerond. Daardoor kan men starten met een volgende fase van de geplande werken aan die leiding. Op woensdag 12 februari starten de werken op het kruispunt Halve Bareel.

Om het verkeer op de Oostendesteenweg vlot te laten doorstromen, worden de vaste verkeerslichten op het kruispunt Halve Bareel uitgeschakeld en door werflichten vervangen. Het verkeer op de Oostendesteenweg kan de Leugenboomstraat inrijden richting Koekelare en kan de Stationsstraat inrijden richting centrum Eernegem. Verkeer komende vanuit het centrum van Eernegem daarentegen kan Eernegem niet uitrijden langs het kruispunt Halve Bareel. Dat verkeer moet de omleiding langs de Fabriekweg richting Zedelgemsesteenweg volgen. Het verkeer komende vanuit Koekelare kan het kruispunt Halve Bareel niet oprijden en moet, richting Oostende een omleiding langs Moere volgen. Richting Ichtegem moet dat verkeer een omleiding over Koekelare nemen. Eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd langs de Biezenstraat (vanuit de Stationsstraat richting Zedelgemsesteenweg) en langs de Moerdijkstraat (vanuit de Leugenboomstraat richting centrum Ichtegem). Die werken zullen vermoedelijk tot half maart duren, behoudens onvoorziene weersomstandigheden.

Vervangen waterleiding

Na de paasvakantie (vanaf maandag 20 april ) zal de bestaande en verouderde waterleiding aan beide kanten in de Aartrijkestraat worden vervangen door een kleinere, lokale leiding. Tezelfdertijd zal het kruispunt Aartrijkestraat – Zedelgemsesteenweg – Mitswegestraat worden heraangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer met het oog op veiliger verkeer. Met behulp van een middengeleider zal de rijweg versmald worden. In combinatie met een asverschuiving moet dat de snelheid temperen ter hoogte van dit kruispunt. Omdat de werken in de Aartrijkestraat nog niet afgelopen zijn, blijft het eenrichtingsverkeer in de Aartrijkestraat en de Achterstraat wel nog van kracht. Het eenrichtingsverkeer langs de Zedelgemsesteenweg wordt uiteraard wel opgeheven. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier