https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Werken Godelievekerk in Beitem starten in maart 2022

In de kerk worden twee afzonderlijke zalen ingericht. (gf)
In de kerk worden twee afzonderlijke zalen ingericht. (gf)
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

In maart volgend jaar starten de werken om de Beitemse ontwijde Sint-Godelievekerk om te vormen tot een toegankelijke en moderne gemeenschapszaal. Het voorlopige voorontwerp werd dinsdag voorgesteld via een online meeting.

“Dit ontwerp is tot stand gekomen via een participatieproject tussen de ontwerpers, de Beitemse verenigingen die gebruik maken van De Schakel en de andere partners op de site zoals de school, krachtbalclub HogerOp Beitem, De Ketting en de ouderraad”, legt stafmedewerker beleidsontwikkeling Iza Wittevrongel uit.

“De westkant blijft de toegangspoort. De inkom is voorzien van een glazen sasfunctie, waardoor de warmte daar bewaard kan blijven. Links en rechts is er een berging voor zaalmeubilair en materiaal van de verenigingen met technische ruimtes om de zaal te bedienen. De vestiaire en inkomhal zal voorzien worden van mobiele baliemeubels waarmee men de bar eventueel kan uitbreiden. De polyvalente zaal van 340 m² zal uit schuifwanden bestaan om de verschillende ruimtes apart te kunnen gebruiken. Bij een concert, eet- of dansfestijn kunnen daar gemakkelijk 300 personen plaatsnemen.”

“ Daarnaast is in het vroegere koor een kleinere polyvalente zaal van 70 m² voorzien, ideaal als vergaderruimte voor een dertigtal mensen. De grote en kleine zaal kunnen apart verwarmd worden. Er is een tweede inkomhal die grenst aan de tuin. De raampartijen zullen tot aan de grond reiken om de interactie met de tuin te optimaliseren. Er is ook een volledig ingerichte keuken en een koele berging met een aangrenzende drankenfrigo. Bij de bar, die kan bereikt worden via de kleine en grote zaal, is een mobiel barmeubel voorzien. Op het verdiep blijft het orgel behouden.”

Omgevingsaanleg

Ook de klokken blijven bewaard. Daar bevindt zich een technische ruimte en een extra bergruimte. Hiernaast heb je een soort lounge die uitkijkt over de grote polyvalente zaal.”

“Buiten is een natuurlijke speelzone van 1000 m² voorzien. Zowel de kinderen van de school als jongeren van De Ketting zullen gebruik kunnen maken van die groene zone. Die blijft publiek toegankelijk. De pastorietuin bevindt zich centraal tussen de school, De Ketting, die ook wordt uitgebreid, en de nieuwe gemeenschapszaal. Daar zijn een fietsenstalling, petanqueterreinen en spelelementen voorzien. Achter de zaal heb je het kerkplein van 340 m² dat bij feestjes als terraszone kan gebruikt worden. De parkeerzone wordt opnieuw aangelegd en geheroriënteerd zodat vroegere evenementen er nog steeds georganiseerd kunnen worden.”

“De bomen worden zoveel mogelijk behouden en er is ook een renovatie van het scholencomplex voorzien.”

wijkhuis

“Er is voldoende rekening gehouden met het feit dat de hulpdiensten alle gebouwen op de site gemakkelijk kunnen bereiken. Normaal is de ontwerpfase helemaal afgewerkt tegen november 2021. Er wordt gestart met het wijkhuis in maart 2022 en de omgevingswerken starten in mei 2022. De oplevering van het wijkhuis hopen we net zoals de omgevingswerken te realiseren tegen februari 2023 en de omgevingswerken ook tegen 2023.” (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.