Werken gestart voor opfrisbeurt Sint-Tilloplein in Izegem: “Ontharden en vergroenen”

Het Sint-Tilloplein©Coens Tristan
Het Sint-Tilloplein©Coens Tristan
Redactie KW

Vorige week startte de aannemer met de werken aan het Sint-Tilloplein in Izegem. Het pleintje wordt volledig heraangelegd met aandacht voor extra groen en een betere toegankelijkheid naar de kerk.

Schepen van groenbeleid Caroline Maertens: “Het Tilloplein is al even toe aan een opfrisbeurt. De bestaande lindebomen duwen er de straatstenen op. Dat zorgt vaak voor onveilige situaties aan het portaal van de kerk. Het is nu de bedoeling om waar mogelijk te ontharden en te vergroenen. Met de aanleg van nieuwe klinkers en wortelbegrenzingsplaten zorgen we voor een duurzame en vlotte toegang naar de kerk.”

Vergroenen en ontharden

Bij de heraanleg hanteert de stad een doordacht beplantingsplan. Groendeskundige Tristan Coens: “Het beplantingsplan bestaat uit beheervriendelijke heestermassieven en siergrassen in combinatie met witbloeiende vaste planten en bodembedekkende planten. De aanplant is ook afgestemd op de oriëntering van de zon. Aan de noordkant van de kerk voorzien we een ander soort beplanting dan aan de zuidkant. Na de werken van de aannemer zullen we de zone tijdelijk inzaaien met groenbemesters, om dan in september definitief te beplanten.”

Het ontwerp voorziet verder ook fietsnietjes en enkele zitelementen om even te rusten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.