Werken gestart in woonwijken van Westouter voor veiliger verkeer

In de woonwijk Rozentros zijn maandagmorgen de werken gestart. © Eric Flamand
Redactie KW

Maandag zijn in de wijken Rozentros, Begoniapark en Viooltjesveld in Westouter de omgevingswerken gestart. Onder meer de rijwegen worden vernieuwd en versmald om zo een veiligere verkeerssituatie te creëren.

De bewoners denken ondertussen luidop aan het opfleuren van hun woonwijken. “Hier horen toch bloemen te staan. Viooltjes, rozen en begonia’s geven ons dorp opnieuw de faam van weleer toen we als bloemendorp velen konden bekoren.”

Groene oase

Bevoegd schepen Dirk Baekelandt neemt dit voorstel zeker mee, maar focust nu op de werken zelf. “In de hoofdas van de inrit van het Begoniapark tot de inrit van het Viooltjesveld wordt het voetpad vernieuwd. In de doodlopende straten worden de voetpaden vervangen door gras en parkeerstroken. Straatkolken en infiltratiekratten voor regenwater moeten wateroverlast voorkomen. Het asfaltplein tussen Begoniapark en Viooltjesveld wordt een groenere oase. De ontharding van de rijwegen komt in gras en op de parkeerstroken komen nu grasbetontegels. De oude openbare verlichting wordt vernieuwd met ledverlichting.”

Tijdens de werken in de werfzone zijn er geen voertuigen mogelijk. Er kan geparkeerd worden in de Meerstraat op de nieuwe parking. De ophaling huishoudelijk afval blijft gegarandeerd tijdens de werken. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier