https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Werken gestart aan nog overgebleven gebouwen van recreatiepark Dadipark

© Jan Stragier
Redactie KW

Deze week zijn de werken begonnen aan de nog bestaande gebouwen van het voormalige recreatiepark Dadipark. De achtergelegen school vrije basisschool ’t Brugske neemt de gebouwen in gebruik en zal er onder ander een overdekte speelplaats in gebruik nemen.

Van het voormalige Dadipark blijft er vandaag de dag nog maar weinig over. Alleen het voormalige selfservicerestaurant, de keuken en de feestzaal vertonen nog restanten van het vergane recreatiepark. De gebouwen liggen er reeds enkele jaren verloederd en verlaten bij. De directie van de plaatselijke school en de scholengemeenschap lieten er hun ogen op vallen. De vrije basisschool ’t Brugske kampt met plaatsgebrek en neemt in de toekomst de ruimte in.

“Alles wat nog recht staat, blijft wel staan. De contouren van het voormalige Dadipark zullen in de toekomst nog te zien zijn”, aldus Domien Bekaert, directeur van de vrije basisschool. De werken startten begin deze week en zullen wellicht een tweetal jaar duren. Eens alles af is zal ’t Brugske onder andere gebruik kunnen maken van een overdekte speelplaats en de nieuwe locatie voor de kinderopvang De Pagadder. Het is de bedoeling dat de kinderopvang van aan het andere filiaal in de Ledegemstraat verhuist naar de schoolomgeving aan de Plaats. Ook de directie van de scholengemeenschap Moorsledegem, waaronder ’t Brugske valt, zal gebruik maken van de locatie.

“Voor onze school is dit echt een belangrijke stap. Het wordt een druk bouw-en werkjaar. Zo kijken we er ook naar uit om de speelplaats van ons filiaal op de Plaats onder handen te nemen”, aldus een tevreden directeur Domien. Ondertussen is het wachten op de eerste spadesteek op het andere en grootste gedeelte van het voormalige Dadipark. Binnen enkele jaren zal het grote terrein ingevuld worden met woningen, recreatie en bij het nieuwe project werd ook gedacht aan waterbeheersing. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.