Werken gepland rond het op- en afrittencomplex van A19 en N343

© (Foto Google Streetview)
Redactie KW

Er staan een aantal werken op til in de buurt van het op- en afrittencomplex tussen Wevelgem en Gullegem.

Vanaf maandag 30 juni tot 3 juli start Agentschap Wegen en verkeer met herstellingswerken aan het wegdek van de N343 in Gullegem. Dat is de weg die naast de A17 loopt. De spoorvorming wordt aangepakt en het asfalt hersteld van de N343 tussen het containerpark en de Koningin Fabiolastraat. Om de werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren zal de weg volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Koningin Fabiolastraat. De fietspaden in de Koningin Fabiolastraat tussen nummer 232 en de verkeerslichten worden aangepakt in de eerste week van augustus.

De verkeersonveilige situatie op het op- en afrittencomplex zorgde voor heel wat commotie en was een aandachtspunt tijdens de voorbije gemeenteraden. “Op 10 juni 2020 vond een Provinciale Verkeerscommissie plaats”, meldt schepen van Openbare Werken Stijn Tant (CD&V). “Hierop werd beslist om ook de verkeersonveilige situatie voor fietsverkeer dat van Wevelgem naar Gullegem wil fietsen aan te pakken. In de eerste helft van 2021 plant de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer werken in om het fietsverkeer achter de verkeerslichten voor het gemotoriseerd verkeer om te leiden naar een verkeerslicht voor fietsers. Op deze manier hopen we verschrikkelijke ongevallen op dit zwart punt in de toekomst te vermijden.”

Zoals besloten tijdens de gemeenteraad van vrijdag 12 juni werd ook een aanzet gegeven voor een afgescheiden fiets- en wandelbrug tussen Wevelgem en Gullegem. De raad gaf Leiedal de opdracht een verkennend onderzoek te starten.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier