Werken bouw nieuwe brandweerkazerne langs Bruggestraat kent zijn start

De gemeente investeert 550.000 euro inclusief BTW in de nieuwe brandweerkazerne en dit inclusief de kostprijs van de sloop- en de omgevingswerken.© (Foto NS)
De gemeente investeert 550.000 euro inclusief BTW in de nieuwe brandweerkazerne en dit inclusief de kostprijs van de sloop- en de omgevingswerken.© (Foto NS)
Redactie KW

De grondwerken omtrent de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in Zwevezele gingen van start. De brandweerpost vindt momenteel zijn onderdak in de voormalige gebouwen van garage De Keyzer. De nieuwe kazerne is volgens planning gebruiksklaar komende zomer 2021.

De huidige brandweerkazerne langs de Bruggestraat zorgde voor een aantal gebreken. Er was nood aan een nieuwe kazerne met nood aan optimalisatie en uitbreiding. Weldra komt er een gloednieuwe brandweerkazerne in de gemeente Zwevezele. “Wij kozen voor een volledig nieuw en duurzaam gebouw dat voldoet aan de hedendaagse normen”, verduidelijkt burgemeester Hendrik Verkest. “De kosten van de renovatie en uitbreiding van de huidige kazerne overstijgen de kosten van een nieuwbouwproject. De grondwerken zijn gestart en tegelijkertijd wordt het oude gebouw op hetzelfde perceel gesloopt. De dagelijkse werking van de brandweer komt niet in de problemen, want zij krijgen iets verderop tijdelijk onderdak in de voormalige gebouwen van garage De Keyzer”.

De paalfunderingen voor de nieuwe kazerne zijn intussen geplaatst. De brandweerkazerne wordt gesloopt. Na het bouwverlof begin volgend jaar wordt gestart met de bovenbouw. Nadien volgt de afwerking en de omgevingsaanleg. “Wij zijn op alle vlakken toe aan een grondige vernieuwing”, weet postoverste Sigurd Van Der Straeten. “Op dit moment delen wij bijvoorbeeld een toilet met 24 mannen en twee vrouwen, wat zeker in deze huidige tijden niet zo evident is. Het huidig leslokaal is ook veel te klein en er is geen plaats voor nieuwe voertuigen. Wij kijken alvast uit naar volgende zomer en de komst van de nieuwe brandweerkazerne. Gelukkig kennen wij nu een onderdak in de voormalige gebouwen van garage De Keyzer in de Zeswegestraat”.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.