Werken aan basisschool Beverbos worden in juni hervat

De Werken aan het Beverbos liggen voorlopig stil© Foto Kurt
De Werken aan het Beverbos liggen voorlopig stil© Foto Kurt
Redactie KW

De bouw van de sportzaal en de refter in gemeentelijke basisschool Het Beverbos lopen door het faillissement van de aannemer een jaar vertraging op. De werken zouden in juni opnieuw aangevat worden.

Het was oppositieraadslid Thijs Deklerck (SOMM) die peilde naar de stand van zaken rond de werken aan Het Beverbos. “Op de site wordt niet meer gewerkt en er is een open bouwput die niet altijd even ongevaarlijk is”, aldus het raadslid. “Wat zal er op korte en middellange termijn gebeuren met de werken ?”

Schepen van Onderwijs Els Kindt (CD&V) reageert: “Bij een normaal verloop van de werken waren de grote bouwwerken aan de sportzaal en de refter nu al achter de rug. Aan het eind van de rit zullen de werken een jaar vertraging opgelopen hebben. De openbare aanbesteding is momenteel lopende. Aannemers kunnen daarbij nog tot 6 april offertes indienen. Eens de aannemer gekend is, willen we de werken nog voor het bouwverlof weer opstarten. We denken daarbij aan juni. Het is onze grote wens dat de grote werken volgend jaar rond deze periode afgelopen zijn en dat er dan gewerkt wordt aan de binneninrichting.” Schepen Kindt verzekerde ook dat de bouwput veilig afgeschermd is. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.