Werken aan zeedijkparking in Oostende stilgelegd

Een van deze twee betonnen gebouwen is 20 cm te hoog. © JRO
Redactie KW

De werken zijn stilgelegd aan een betonnen gebouwtje van de ondergrondse parking op de zeedijk in Oostende . Het gebouw is 20 cm te hoog en de verluchtingsroosters zitten in de zijkant en niet in het dak.

De bouw en de uitbating van de parking onder de Albert I-promenade in Oostende werd in concessie gegeven aan de Veurnse firma Castelein, die ook al de Kursaalparking uitbaat. De werken startten begin vorig jaar, maar liepen veel moeilijker dan verwacht. En nu duikt er een nieuw probleem op. De stadsdiensten ontdekten dat het gebouw 20 cm hoger is dan vergund en dat de verluchtingsroosters, die in het dak moesten zitten, zich in de zijmuren bevinden.

“Het is een fout die en cours de route werd gemaakt”, zegt Charlotte Castelein van de betrokken firma. “De afvoer- en toevoerbuizen staan niet op de plannen, maar bij de plaatsing bleek het mooier te zijn als het gebouwtje ietsje hoger was. Maar het is een fout, dat geef ik toe. Hetzelfde voor de verluchtingsroosters. Maar we zullen de muren wat afzagen en hebben al toelating gevraagd om weer te starten. Ik verwacht die toelating elk moment.”

Heel wat zeedijkbewoners zijn alvast niet blij met de werken en werpen de werklieden boze blikken toe. De bewoonster van een appartement op de Albert I-promenade klaagt erover dat het gebouwtje haar zicht op zee belemmert en had liever een glazen constructie gezien. “Maar dat is conform de vergunning“, verzekert Charlotte Castelein. “Ik denk niet dat een glazen constructie vol metalen buizen erg mooi zou zijn. Het is nu eenmaal een consequentie aan een ondergrondse parking: je hebt afvoerbuizen en een lift nodig.”

Het kabinet van burgemeester Bart Tommelein bevestigt dat het gaat over vrij beperkte aanpassingen, maar heeft er geen zicht op wanneer de werken weer kunnen starten.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier