Werken aan ‘Spelonk’ van meisjeschiro Oostnieuwkerke op schema

© JCR
Redactie KW

De werken aan de ‘Spelonk’, het toekomstige nieuwe lokaal van meisjeschiro ‘t Scamanderke verlopen vlot. Door de coronacrisis zou er nu wel wat vertraging kunnen zijn.

“We zijn heel tevreden met de vorderingen. Zowel op financieel vlak als op het bouwkundig vlak zitten we momenteel waar we wilden staan“, aldus Minguel Bryon vzw ‘t Kiezeltje dat de gebouwen van de beide chiroverenigingen in Oostnieuwkerke beheert.

Nu is het de beurt aan vrijwilligers

Inmiddels zijn de buitenwerken heel goed opgeschoven en kon het dak dichtgemaakt worden. “Voor een eerste fase van de werken konden we rekenen op heel wat bedrijven. Nu worden vrijwilligers en mensen die er natuurlijk ook iets van kennen ingeschakeld voor het binnengedeelte.”

Bij de chiro vreest men wel dat de werken nu wat vertraging zullen oplopen door de coronacrisis. “We moeten natuurlijk rekening houden met onder andere de social distancy.” Deze zomer wordt er normaal gezien ook nog een fuif georganiseerd om extra geld in te zamelen voor het bouwproject. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten