Werken aan rotonde in Meulebekestraat in Ingelmunster starten na zomerverlof 2021

De werken aan de rotonde tussen de Ringlaan en de Meulebekestraat gaan van start na de zomervakantie van 2021.

Dries Couckuyt. (foto FODI)

Dries Couckuyt (SP.A+-oppositie) vroeg tijdens de varia rubriek in de gemeenteraad of er al een planning in de maak is over de start van de werken aan de rotonde in de Meulebekestraat met de Ringlaan.

Schepen van Openbare Werken Jan Rosseel kon het volgende meedelen: “We voorzien eerst kleine nutswerken in mei 2021. Daarna zal het kruispunt Bruggestraat/Meulebekestraat/Ringbaan terug vrij zijn. Er zal dus al terug doorgang mogelijk zijn naar het centrum, de Tuin- en Rodenbachwijk.”

“De grote werken aan die rotonde voorzien we pas na het groot verlof van 2021. In juni 2021 is er immers in onze gemeente het Belgisch wielerkampioenschap. We willen dan zeker zijn dat het verkeer vlot kan gebeuren. Er zal steeds gefaseerd gewerkt worden, met doorgang van de Noord-Zuid-as. Mogelijks wordt met verkeerslichten gewerkt maar dit wordt nog besproken.”

“Wat zal er veranderen aan deze rotonde? De fietsers worden uit het verkeer gehaald, zoals aan de rotonde van de Oostrozebekestraat met de Ringbaan. Er komt een nieuwe bushalte.”

Zebrapaden

“Als gemeente zijn we vragende partij voor zebrapadenop deze rotonde. We zullen blijven onderhandelen en argumenteren waarom die er moeten komen”, gaf schepen Rosseel nog mee.

Dries Couckuyt zei ook nog dat zijn partij vindt dat er daar inderdaad zebrapaden moeten komen. “Ook ik kom daar vaak toe met de bus. Moet je de rotonde over, dan zijn zebrapaden daar zeker een must.” Vorig jaar vroeg Evy Becquart (De Brug) tijdens de gemeenteraad ook al naar zebrapaden. (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.