Werken aan jaagpad in Bissegem

Het jaagpad. © ED
Redactie KW

De Trakelweg in Bissegem, beter bekend als het jaagpad langs de Leie, zal op maandag 9 en woensdag 11 maart niet toegankelijk zijn wegens onderhoudswerken.

“Boomwortels hebben het jaagpad in Bissegem omhoog geduwd”, luidt het bij de Vlaamse Waterweg. “Dat is onaangenaam voor fietsers en andere recreanten en daarom wordt het jaagpad grondig heraangelegd over een lengte van 500 meter. Eerder maakten we al het jaagpad langs de Leie boomwortelvrij en werd er nieuwe fundering en een onderlaag aangebracht.” Tussentijds werd het jaagpad weer opengesteld voor zachte weggebruikers. “Om het nu volledig af te werken met een asfaltlaag en het pad beter te laten bollen dan ooit sluiten we de weg weer even af.”

Maandag 9 maart worden een aantal voorbereidingswerken uitgevoerd,onder meer aan de rioleringsdeksels. “Woensdag gieten we dan de toplaag in asfalt.” Bij de Vlaamse Waterweg wordt er wel meegegeven dat de werken heel weersafhankelijk zijn. “Als het regent moeten we de werken uitstellen.”

Omleiding

Tijdens de werken kunnen fietsters en voetgangers een omleiding volgen van de Vrije Aardstraat via de Driekerkenstraat, Meensesteenweg, Zwingelaarsstraat, Bissegemsestraat en de Moorseelsestraat. Voor fietsers geldt deze omleiding op beide dagen. Voetgangers kunnen op maandag nog passeren maar moeten op woensdag rondrijden om de toplaag in asfalt niet te beschadigen.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier