Werk Piet Petillion leeft verder in creaties van Tjok Dessauvage

© FM
Redactie KW

Zaterdag 10 oktober is het eindpunt van de actie 1010 Izegem, een initiatief van Rotaryclub Izegem en Stad Izegem. Doel was om te streven naar 1.010 nieuwe Izegemse orgaandonoren tegen die symbolische datum. De actie krijgt meteen een mooie artistieke afsluiter dankzij het unieke kunstproject ‘Tjok meets Piet’. Piet Petillion (°1945) is een Izegemse kunstenaar die begin dit jaar overleden is. Dankzij een niertransplantatie kon hij evenwel zestien jaar langer papa, opa én kunstenaar zijn.

Op vraag van Rotaryclub Izegem selecteerde de bekende Winkelse keramist Tjok Dessauvage tien werken van Piet die hij verwerkte in evenveel nieuwe creaties. De soberheid en strakheid van het werk van Tjok matchen immers wonderwel met de expressieve kleuren die het werk van Piet kenmerken.

Elk van die tien werken zullen in een beperkte oplage van vijf stuks te koop aangeboden worden. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Izegemse jeugdverenigingen die het dit jaar ook financieel hard te verduren hadden door het virus. Geïnteresseerden kunnen alvast een kijkje nemen op de site van Izovino.

Tentoonstelling op kunst- en wijnproeverij Izovino

Van 9 tot 11 oktober vindt de jaarlijkse kunst- en wijnproeverij Izovino plaats in Kasteel Wallemote. De creaties ‘Tjok meets Piet’ worden daar tentoongesteld en kunnen door iedereen bewonderd worden op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis. Wie ingeschreven is voor ‘Chambres d’Amis’, de coronaveilige wijnproeverij van Rotaryclub Izegem, kan de tentoonstelling meepikken bij deelname aan de proeverij.

Tijdens het weekend is er ook nog een laatste kans om je te registreren als orgaandonor in het kader van de actie 1010 Izegem. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier