Wereldsterren Valtteri Bottas en Erik Zabel vinden de weg naar vakantiehoeve De Maalderie

Formule 1-piloot Valtteri Bottas looft de uitbaters van vakantiehoeve De Maalderie met twee duimpjes.© GF
Formule 1-piloot Valtteri Bottas looft de uitbaters van vakantiehoeve De Maalderie met twee duimpjes.© GF
Arjan Desante

Ex-profwielrenner Erik Zabel, Formule 1-piloot Valtteri Bottas en heel wat vrouwelijke profwielrenners verbleven de afgelopen weken in vakantiehoeve De Maalderie in Houthulst. Een opsteker voor de zaakvoerders, die het afgelopen jaar quasi alle verblijven moesten annuleren. “Dit was mooi meegenomen, maar we blijven toch vooral focussen op grote groepen van 20 à 35 personen.”

Zag u de voorbije weken Erik Zabel rondfietsen in Houthulst? De Duitser is ondertussen 50 jaar, maar won in zijn hoogdagen als wielrenner liefst zesmaal de groene trui in de Tour de France en viermaal Milaan-San Remo. Of misschien kruiste de Finse Formule 1-vedette Valtteri Bottas wel uw pad? Het kan, want deze wereldsterren verbleven de afgelopen weken in vakantiehoeve De Maalderie.

Dameswielrennen

“Canyon-SRAM, een professionele Duitse wielerploeg voor vrouwen, verbleef hier een volle maand”, legt zaakvoerder Pieter uit. “Daar zitten enkele kleppers uit het vrouwenwielrennen tussen, maar het klopt dat nog andere vedetten de revue passeerden. Erik Zabel is als product manager verbonden aan Canyon. Zo staat hij in voor de opvolging van het nieuwe materiaal en ging hij ook enkele dagen meefietsen met de dames. Valtteri Bottas is dan weer samen met de Australische Tiffany Cromwell en kwam haar hier, in De Maalderie, enkele dagen opzoeken.”

“Omdat we de voorbije jaren zowat alle reservaties moesten annuleren, is het voor ons natuurlijk mooi meegenomen dat een professioneel team hier een maand verblijft. Daarnaast is het ook gewoon erg plezant. We runnen onze zaak nu vijf jaar en er kwamen al meerdere damesteams over de vloer. Sindsdien zijn we het ook echt wel meer beginnen te volgen en supporteren we enthousiast”, lacht Pieter.

“Het is niet zo dat je heel close bent met hen, maar wij wonen hier zelf ook en ze blijven toch een maand onze gasten… Dan kan het niet anders dan dat je al eens een babbeltje slaat en een soort band creëert. Zonde dat Parijs-Roubaix afgelast is, want daardoor vertrekken ze iets eerder. Sowieso zetten we het dameswielrennen graag even in de kijker, nu we zien hoe toegewijd die vrouwen met hun sport bezig zijn. Alle respect daarvoor!”

Groepen

Hoewel wielrennen even centraal stond in De Maalderie, zijn de zaakvoerders vooral thuis in de wereld van de paardensport. Daar is hun accommodatie voor aangepast. “Wij ontvangen vooral grote groepen van 20 à 35 mensen en merkten de voorbije jaren dat daar een markt voor is. Dat gaat dan bijvoorbeeld om familiebijeenkomsten of grote vriendengroepen. In coronatijden is dat uiteraard een probleem, aangezien dergelijke grote groepen al ruim een jaar niet meer samen mogen komen. Maar we blijven in de toekomst wel deze kaart trekken met De Maalderie.”

Sterrenchef

“Daarnaast is de komst van de wielerploegen erg fijn en we willen dan ook blijven inzetten op fietstoerisme en wielerfanaten. We zijn ervan overtuigd dat onze streek geweldige troeven heeft om zowel binnenlandse als buitenlandse wielrenners te bekoren. En dat zowel voor profs als recreatieve sporters. Daarnaast zijn er plannen om na corona arrangementen uit te werken samen met de Schotse sterrenchef Alan Murchison”, besluit Pieter.

Zaakvoerder Pieter met oud-renner Erik Zabel.© GF
Zaakvoerder Pieter met oud-renner Erik Zabel.© GF
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.