Wereldrecordpoging ‘De Langste Toost’ in Brugge mislukt

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) zijn niet in hun opzet geslaagd om het wereldrecord ‘met glazen bier toosten’ te verbreken. Met 1.039 deelnemers bleven ze vrij ruim onder het record van het Portugese dorp Anadia.

De BAB had minstens 1.234 mensen nodig om het wereldrecord af te snoepen van het Portugese dorp. Maar ondanks aangename weersomstandigheden en een geschikte locatie op de Vesten in Brugge, is de vereniging er niet in geslaagd voldoende mensen bijeen te brengen.

Er vormde zich nochtans een vrij grote groep ter hoogte van De Verloren Hoek, maar dat bleek onvoldoende. De teller van de deurwaarder stopte op 1.039.

Mooie namiddag

“Jammer dat we niet slaagden in ons opzet”, aldus BAB-voorzitter Marc Vandepitte. “Maar we zijn er wel in geslaagd meer dan duizend mensen een mooie namiddag te bezorgen. Als we deze recordpoging op ons Bierfestival zouden doen, dan verbreken we het record gemakkelijk. Maar dat is niet de bedoeling; We willen net op een speciale gelegenheid mensen specifiek daarvoor samen krijgen.”

De lijsttrekkers, én schepen Pablo Annys, toosten.
De lijsttrekkers, én schepen Pablo Annys, toosten.© Davy Coghe

De politieke partijen waren sterk vertegenwoordigd, met op kop de lijsttrekkers van CD&V, Groen, Vlaams Belang, N-VA en Open VLD. SP.A-lijsttrekker en burgemeester Renaat Landuyt blonk uit in afwezigheid.

Heule kon het wel

In de Kortrijkse deelgemeente Heule werd het record wel al eens verbroken, met 1.273 deelnemers, maar in The Guinness Book of Records komt het niet, naar verluidt omdat de mensen achter het wereldbekende boek geen records met alcohol aanvaarden of vastleggen.

(PDV – foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier