Wereldraad Anzegem organiseert ‘3 x 11 Challenge’

De leden van de werkgroep ‘3x11 Challenge’ vanuit de Wereldraad Anzegem en een aantal leden van twee deelnemende teams komende zaterdag v.l.n.r. Staand: Lydie Vandermaelen, Walid Rabeh, Daan Ryckoort, Leen Degezelle, Tine Lagrange, Lieven Vandendriessche, Michèle Decuypere, Jan Glorieux. Zittend: Veerle Snoeck en Eric Weylandt. (foto GV)
Redactie KW

Ter vervanging van de traditionele geldinzameling aan huis rond elf november, organiseert Wereldraad Anzegem dit jaar voor het eerst een niet-competitieve uitdaging. Onder de naam ‘3 x 11 Challenge’ zal er een zachte competitie gehouden worden, waarbij vijfkoppige teams samen barrières dienen te overwinnen.

“De bedoeling is dat de deelnemers hun krachten bundelen en drie fysieke opdrachten volbrengen door samen te werken als team”, aldus trekker van de werkgroep 11.11.11 Tine Lagrange. “De obstakels waar de spelers mee te maken krijgen, staan symbool voor beperkingen waar mensen letterlijk mee kampen, zowel hier als in het Zuiden.”

“De teams kunnen bestaan uit familieleden, buren, collega’s, vrienden- of klasgroepen, bestuursploegen enzoverder. “Het is in de eerste plaats een ontmoeting tussen Anzegemnaren”, stelt lid van de werkgroep Jan Glorieux. “In het kader van 11.11.11 vormt dit samenzijn een leuke uitdaging, waarbij er dient samengewerkt te worden om een aantal hindernissen te overwinnen. Het zou tof zijn indien de teams wat gemengd samengesteld zijn met een deelnemersveld waar ook mensen met een fysieke en/of mentale handicap deel van uitmaken.”

Solidariteit

Samen barrières overwinnen verwijst ook naar de handelsbarrières die er bestaan tussen Noord en Zuid en allerlei maatschappelijke barrières die het leven bemoeilijken. “Samenwerken en verbinden is zeker in deze tijden van polarisering een must”, klinkt Glorieux overtuigd. “We hopen dat er nog een aantal teams zich inschrijven, zodat we als gemeente toch wat impact kunnen hebben”, vult Tine Lagrange aan.

De campagne van 11.11.11 draait dit jaar rond internationale solidariteit. Het voorbije anderhalf jaar ondervonden we immers allemaal hoe sterk onze levens verbonden zijn. Wat hier gebeurt, heeft impact elders en omgekeerd. Daarom wordt er opgeroepen om mee te investeren in een betere wereld.

Op de locatie van de Challenge zal er een wereldwinkelstand aanwezig zijn met heerlijke producten en ook een verkoopstand met allerlei producten van 11.11.11.

Tentoonstelling

Er is ook de mogelijkheid om die dag de gratis tentoonstelling Gueledemaskers van Kifouli Dossou (Benin) te bekijken, ook voor supporters of andere bezoekers. Hiermee wil Anzegem de stedenband met Pèrèrè extra in de kijker zetten. Een belangrijke traditie binnen de religie van voodoo in Benin is Guelede. Bij dit jaarlijks ritueel ter ere van ‘onze moeder/de vrouw’ worden maskers gedragen door mannen die zich vermommen als vrouw. De Gueledetraditie is sinds 2008 ingeschreven als cultureel immaterieel erfgoed van UNESCO. In 2014 won kunstenaar Kifouli Dossou de prijs Orisha als beste beeldhouwer uit Afrika.

Workshop

Voor de kinderen is er een gratis crea-workshop ‘Maskers maken in klei’. Hiervoor kan je inschrijven via de website van de gemeente: anzegem.be/formulieren/inschrijven-workshop-maskers-maken-7. (GV)

De 3 x 11 Challenge vindt plaats op zaterdag 6 november 2021 van 14u tot 17u op campus Sint-Vincentius, Kerkstraat 86 in Anzegem. Deelname kost 20 euro per team, gratis toegang voor publiek. Meer info via www.anzegem.be/3x11challenge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier