Wereldprimeur tijdens zevende Bierfestival #VANRSL op 9 oktober

Van links naar rechts zien we Katrien Vanbrabant, Stijn Couvreur, Linda Scherrens, Tine Vercruysse, Bjorn Cappelle en Filip Mareels. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Op zaterdag 9 oktober laten twaalf brouwerijen bierkenners, bierproevers en geïnteresseerden opnieuw genieten van traditionele en ongekende bieren. “Bierfestival #VANRSL wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de verrassende wereld van het bier”, klinkt het enthousiast.

Ons Roeselaars bierfestival is het enige in België dat in 2020 door de coronamazen is geglipt”, weet bezieler Stijn Couvreur. “Vorig jaar hadden we de geldende maatregelen 120 procent nauwkeurig opgevolgd en die worden ook voor deze editie doorgetrokken. Zonder CovidSafe-certificaat of een negatief attest kom je er niet in. Nu er geen maskers meer nodig zijn, gaan we opnieuw voor een festival waar iedereen zich perfect veilig voelt. Mensen blijven dan ook bewust langer hangen.”

Wereldprimeur

Er zijn twaalf brouwers uit verschillende uithoeken van ons land die maar liefst 66 bieren etaleren, gaande van nul tot x procent alcohol. “Brouwerij Gulden Spoor is net zoals Rodenbach, Maenhout, Triporteur, Braven Apostel en Bieren Bram ook terug van de partij. Let it Beer, de Oudenaardse Rolling Hills, Wux, Beer Artisanale Brouwer, Castalia en Bière des Amis uit Luik vervolledigen het lijstje. We serveren trouwens ook de absolute wereldprimeur die naar aanleiding van 200 jaar Rodenbach werd gebrouwd”, licht Stijn al een tipje van de sluier.

“Ons hoofddoel blijft mensen de kans geven zoveel mogelijk biertjes te ontdekken. In dit gamma zit zodanig veel variatie dat iedereen wel een passende smaak vindt. Dit gaat van zoet naar bitter of van zwaar naar licht. Voor een schappelijke prijs van 10 euro krijg je een startpakket met vijf jetons én een proefglas. Op die manier kan je gemakkelijk een vijftal ongekende biertjes proeven, zonder zwaar over de schreef te gaan. Je krijgt 2 euro waarborg terug als je het glas binnenbrengt in de frisdrankenstand. Er kunnen steeds jetons bijgekocht worden. Op een handig blaadje vind je ook een QR-code met info over elke brouwerij. Vanaf 17.30 uur worden warme borrelhapjes en frietjes aangeboden. Het festival gaat zoals altijd door in de Expohallen maar is verplaatst naar poort 2. Bezoekers kunnen parkeren op parking 2 (vip-parking) aan de achterkant van de hallen. Deuren zijn open van 13 tot 23 uur.

Meer info op de facebookpagina ‘Roeselaars.bierfestival’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.