Wereldkampioen G-boogschieten feestelijk onthaald in Jabbeke

Wereldkampioen G-boogschieten Ruben Vanhollebeke. © Davy Coghe
Redactie KW

Ruben Vanhollebeke, de kersverse wereldkampioen G-boogschieten, werd feestelijk onthaald in het gemeentehuis van Jabbeke.

Op het wereldkampioenschap G-booschieten in ‘s Hertogenbosch (Nederland) schoot Ruben Vanhollebeke (42) zich naar de wereldtitel in de klasse 1 voor personen met een visuele beperking. In de kwalificaties schoot hij ook een stevig wereldrecord. “Dit is voor mij het absolute hoogtepunt uit mijn carrière, al hoop ik ooit ook aan de Paralympische Spelen te kunnen deelnemen.”

Boogschieten voor personen met een visuele beperking is geen paralympische discipline, al hoopt Ruben dus dat daar ooit verandering in komt. Schutters met een visuele beperking maken gebruik van een tactiel vizier (een metalen statief) dat ze met de kneukels mogen aanraken en waardoor ze ondersteuning krijgen bij het richten. Een persoon die achter de schutter staat, de spotter, vertelt hen hoeveel punten ze schieten en op welk uur van het centrale middelpunt dat de pijl zich bevindt, zodat de schutter kan bijsturen bij zijn volgende pijl.

(PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier