Wereldkampioen Eros komt show stelen op Feestmarkt@Bissegem

Redactie KW

De eerste editie van Feestmarkt@Bissegem, de opvolger van de jaarmarkt, vorig jaar was een groot succes. Vandaag werken de organisatoren volop aan een tweede editie, met nog meer kraampjes en een heus foodtruckfestival.

Terwijl vorig jaar nog de marktkramersvereniging aangesproken werd om de Feestmarkt op te bouwen, neemt Freddy D’hondt van de Reuzengilde nu vooral zelf initiatief. “We nemen alles in eigen handen. De deelnameprijs ligt lager voor de marktkramers, op die manier hebben we al zeker 650 meter aan kraampjes. Maar we kunnen nog altijd uitbreiden.”

De Feestmarkt start op zaterdag 9 juni om 15 uur, maar de officiële opening vindt pas om 17 uur plaats. “De Bissegemse reuzen Bertrand en Minneke lopen mee bij de opening en ook de laatste Leieambassadrice Do Delporte en de Ieperse Pipers zijn van de partij.”

Foodtrucks

Nieuw dit jaar zijn de vele foodtrucks die samen een erg uitgebreid gamma van pizza, Mexicaanse snacks, Cubaans tapas maar ook cocktails, gin en ander lekkers aanbieden. “Naast de nodige kraampjes die honger en dorst stillen, hebben we ook een activiteitenprogramma in elkaar gebokst”, aldus Freddy. “Zo is er een oldtimershow, die op zondag wordt uitgebreid met stevige oldtimertrucks. De oldtimers doen op zondagmorgen wel eerst een rondrit van 40 kilometer door de verschillende Kortrijkse deelgemeenten.”

Absolute blikvanger moet Mechelse schaper Eros worden, voormalig wereldkampioen in het verdedigings- en aanvalswerk. Freddy Seynhaeve, zoon Steve en schoondochter Kaatje komen een demo brengen met hun hond. “Normaal hadden we een roofvogelshow gepland, maar het plotse aanpassen van het politiereglement stak daar een stokje voor. Gelukkig vonden we nog een waardige vervanger”, stelt Freddy.

Muziekvereniging Crescendo verzorgt bij de eigen drankstand op Bissegemplaats een live-optreden. Verder werken ook de Bissegemse scholen mee en kan je kennis maken met de verschillende lokale jeugdbewegingen. Meteen ook het ideale moment om in te schrijven voor de zomerkampen.

Bereikbaarheid

De Feestmarkt loopt van de spoorweg in de Gullegemsesteenweg tot de Meensesteenweg en Bissegemplaats. Bissegem is bereikbaar tot aan de Rietputparking richting Marke en richting Wevelgem tot aan de Vlienderkouter. Ook vanuit Kortrijk en Gullegem kan je vlot naar Bissegem komen. (Els Deleu)

Info: Wie nog wil deelnemen aan de feestmarkt@Bissegem kan een mail sturen naar info@reuzengildebissegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier