Wensboom zorgt voor warme kerst voor elk kind

Schepen Bryan Vanderhaeghe.©MICHAEL DEPESTELE MD
Schepen Bryan Vanderhaeghe.©MICHAEL DEPESTELE MD
Redactie KW

In Poperinge wordt vanaf maandag 7 december een wensboom in de bibliotheek De Letterbeek,Veurnestraat 71, geplaatst. De boom komt er voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Die konden hun wensen voor de feestdagen in de een feeënboom achterlaten.

“Een feeënboom is een wensboom voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben”, vertelt schepen voor Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen).

“Kerst betekent voor veel mensen sfeer en gezelligheid en vanzelfprekend ook cadeautjes geven en krijgen. Voor veel gezinnen is dit evenwel niet zo evident. Met de wensboom hopen we in de kerstperiode ook een glimlach op het gezicht van kinderen uit die gezinnen te toveren.”

Gewenste cadeautje

Kinderen van wie de ouders het financieel niet breed hebben, konden hun wensen bij de sociale dienst binnenbrengen. De wensen worden in de feeënboom gehangen die in de ingang van de bibliotheek staat.

De inwoners van Poperinge die dat willen kunnen een wens in vervulling laten komen door een wens uit de boom te nemen en het gewenste cadeautje te kopen. De cadeautjes kunnen tot 25 december worden afgegeven aan de balie van het Sociaal Huis, Veurnestraat 22. De medewerkers van de sociale dienst zorgen dan dat het cadeau juist terechtkomt. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier