Wendy Lammens redt met eigen geld ondervoede hond uit stal in Diksmuide

© JH
Redactie KW

Nadat op een boerderij langs de IJzerdijk in Diksmuide donderdag een zwaar verwaarloosde en ondervoede ezel en twee hangbuikvarkens in beslag genomen werden, is nu ook de hond die daar aangetroffen werd gered.

De Duitse Herder mocht toch blijven bij de eigenaars, dit tot grote woede van dierenactiviste Wendy Lammens (21) uit Veurne. Zij deed woensdag de bal aan het rollen gaan en ging langs in de stal samen met schepen van dierenwelzijn Marc Deprez.

“Ik vond het echt niet kunnen dat die graatmagere hond daar zomaar mocht blijven. Het maakte me echt woedend”, zegt Wendy. “Dus ben ik teruggekeerd en ben meteen op de eigenaars afgestapt. Ik legde 100 euro op tafel en vroeg hen de hond te mogen meenemen, zodat er eindelijk goed voor haar gezorgd kon worden. Gelukkig gingen ze plots akkoord en tekenden ze een overeenkomst. De hond, die Moxxi heette, werd ‘s avonds meteen naar mijn dierenarts gebracht voor een groot onderzoek. Daarna zal een vriend van Marc Deprez haar een nieuwe tijdelijke thuis geven. Ze zal opnieuw moeten wennen aan mensen en moet heropgevoed worden. Ze krijgt ook een nieuwe naam. Ze moet eigenlijk gewoon een nieuw leven hebben. Jammer genoeg heb ik geen tuin en kan ik haar niet zelf verzorgen. Maar ik denk in het belang van de hond, wat in haar leven nooit werd gedaan”, besluit Wendy. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier