Welzijnshuis wil armoede in Waregem verder terugdringen

Redactie KW

Het Welzijnshuis (OCMW) werkt voortaan samen met de nationale Stichting Pelicano. Die focust op de bestrijding van (kinder)armoede.

Dat kondigde schepen van Welzijn en voorzitter van het Bijzonder Sociaal Comité Joost Kerkhove aan. Het nieuwe initiatief ligt in het verlengde van wat de schepen vijf jaar geleden al begon: het in kaart brengen van (jonge) gezinnen met kinderen die het moeilijk hebben om rond te komen en aangewezen zijn – of dat eigenlijk zouden moeten – op sociale ondersteuning.

Schepen Kerkhove: “Sinds begin schooljaar 2015-2016 werken wij vanuit het Welzijnshuis al met twee zogenaamde brugfiguren. Dat zijn twee medewerksters die alle scholen uit het basisonderwijs in Waregem en de deelgemeenten via de leerlingen screenen. Op die manier brengen wij niet alleen kinderarmoede in kaart maar zorgen wij er voor dat net die kinderen van ons kansen krijgen. Daarvoor is er onder andere financiële ondersteuning.”

Pelicano

“Sinds begin dit jaar schakelden wij nog een versnelling hoger en werken we nu samen met de Stichting Pelicano. Er komt ook een derde brugfiguur bij. Dit project wordt zeker een van de belangrijkste van het Welzijnshuis voor de komende jaren.”

De armoede in Waregem en de deelgemeenten Desselgem, Beveren-Leie, Sint-Eloois-Vijve schommelt rond de 6 procent. Het Vlaams gemiddelde is 11 procent. “Wij gaan dit percentage zeker terugdringen”, rondt schepen Joost Kerkhove af. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.