Wellness ‘t Dolfijntje zoekt overnemer

Esmée kijkt ondertussen uit naar een job in het onderwijs. “Ik zal wel nog wat bijscholen want ik ben er meer dan 10 jaar uit geweest” (foto EDB)©ELS DELEU
Esmée kijkt ondertussen uit naar een job in het onderwijs. “Ik zal wel nog wat bijscholen want ik ben er meer dan 10 jaar uit geweest” (foto EDB)©ELS DELEU
Redactie KW

In januari was het twintig jaar geleden dat Dominique Nulens (48) en Esmeralda Depuydt (48) begonnen in Wellness ’t Dolfijntje. Nu verkopen ze de zaak – met een heel groot klantenbestand – om gezondheidsredenen.

Dominique is afkomstig uit de Kromme Olm in Heule en Esmeralda, bekend als Esmée, komt uit Rumbeke. Ze wonen in Heule. “Toen wij het overnamen was ’t Dolfijntje nog niet zo bekend. Het was de eerste privéwellness met saunacomplex in België ”, vertelt Esmée. “’t Dolfijntje was een schot in de roos. Van overal in het land kwamen mensen. Uiteindelijk stopte ik met mijn werk als kleuterleidster en we bouwden in ’t Dolfijntje nog een tweede unit en richtten die in zoals we zelf naar de sauna zouden willen gaan.”

Pijnkliniek

Dominique en Esmée woonden een tijdje boven ’t Dolfijntje maar zijn ondertussen verhuisd. “Voor mijn man was het beter dat we op een andere locatie woonden. Ik heb het altijd met veel goesting gedaan, maar de laatste jaren staat mijn man onder begeleiding in de pijnkliniek. Hij heeft ondertussen een neurostimulator en zijn levenskwaliteit gaat achteruit .”

Door de verplichte sluiting wegens de coronamaatregelen werd Esmée met de neus op de feiten gedrukt. “Ik was echt bezig met de zaak en te weinig met thuis. Nu heb ik echter gezien hoe moeilijk het thuis eigenlijk is voor mijn man, terwijl ik vele uren in ’t Dolfijntje ben. Ik heb van mijn hart een steen gemaakt en beslist om te stoppen. En eigenlijk mis ik ook wel de school. Ik zal weer leren een beetje genieten van het leven.” Esmée weet nu al dat ze haar vaste klanten met wie ze ook tijd maakte voor een praatje zal missen. “We zijn door mijn mans situatie een beetje in ’t Dolfijntje gerold en om dezelfde reden gaan we er nu weg.”

Cadeaubons

Esmée denkt dat de heropening van ’t Dolfijntje wellicht binnenkort zal zijn als de coronacijfers dit toelaten. “ Wordt er niet onmiddellijk een overnemer gevonden, dan zal ik na de coronasluiting met evenveel enthousiasme verder werken . We blijven zoeken naar opvolgers die de zaak op dezelfde manier zullen uitbaten en bij wie de cadeaubons na overname ook zullen blijven gelden. (EDB)

Voor alle praktische vragen kan je bij Esmée terecht op 056 35 82 29 en voor bezichtiging ter plaatse kan je terecht bij Immo Turner op 056 21 11 11.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.